Skip to main content

Gambar Lama

Assalamualaikum
Tengah bongkar2 post2 yang dulu2 tiba-tiba ternampak pulak gambar ni....betul2 nostalgik mengamit memori.......
UMS 1999-2002

Ni gambar feveret ni.....pose ala ala model henpon gitu...padahal henpon jenis yang baling anjing terus mati .... 2 orang blogger di situ... si Kay Masingan dan Nancy....si Uzoeiy pernah ada blog tapi dia x aktif dah, bzzzz...biasalah lecturer kan....hehe


Ni gambar lepas abis tutorial...muka tensen...nampak ke kesliman saya dulu...masih muda remaja kan...masa ni tak pakai spek lagi....mata masi muda....sekarang dah rabun...mata dah tua....hehehe

Note : Gambar agak kabur sebab scanned kan....dulu mana ada memory card...ni gambar filem Konica gulung 24 katik cuci di kedai apek.... :P 

Comments

  1. tengah cuba mencari mana satu Mia...heee...

    ReplyDelete
  2. hahahah.. mmg sgt ter-flash back kalau tgk gmbr2 lama ni. salah satu misi balik kk nnt mau kurik2 lg gmbr2 lama.. mau kasi scan.. :)

    ReplyDelete
  3. Mmg banyak kenangan tu klu gambar lama2.. heheh

    ReplyDelete
  4. Mesti bangga dpt pakai HP masa tu kan ☺☺

    ReplyDelete
  5. mmg seronok mengimbau gambar lama..penuh dgn nostalgia..

    ReplyDelete
  6. hehehe memang seronok tengok gambar2 lama, pastu mula la terbuai dengan kisah dolu2

    ReplyDelete
  7. hahha... slim2 lagi kan time ni Mia..biasa lah zaman dulu2 semua msh blm canggih.. tangkap2 gambar pastu pigi cuci..hehe;)

    ReplyDelete
  8. yg mana satu ko Mia? Nda kenal.... mst slim masa tu kan :p

    ReplyDelete
  9. masih simpan lagi ye !

    ReplyDelete
  10. dok carik mana satu akak.. sbb kabur sangat.

    cuci kedai apek tu tak menahan..hihi
    4 5 hari baru siap kan ;D

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang