Skip to main content

Gambar Lama

Assalamualaikum
Tengah bongkar2 post2 yang dulu2 tiba-tiba ternampak pulak gambar ni....betul2 nostalgik mengamit memori.......
UMS 1999-2002

Ni gambar feveret ni.....pose ala ala model henpon gitu...padahal henpon jenis yang baling anjing terus mati .... 2 orang blogger di situ... si Kay Masingan dan Nancy....si Uzoeiy pernah ada blog tapi dia x aktif dah, bzzzz...biasalah lecturer kan....hehe


Ni gambar lepas abis tutorial...muka tensen...nampak ke kesliman saya dulu...masih muda remaja kan...masa ni tak pakai spek lagi....mata masi muda....sekarang dah rabun...mata dah tua....hehehe

Note : Gambar agak kabur sebab scanned kan....dulu mana ada memory card...ni gambar filem Konica gulung 24 katik cuci di kedai apek.... :P 

Comments

  1. tengah cuba mencari mana satu Mia...heee...

    ReplyDelete
  2. hahahah.. mmg sgt ter-flash back kalau tgk gmbr2 lama ni. salah satu misi balik kk nnt mau kurik2 lg gmbr2 lama.. mau kasi scan.. :)

    ReplyDelete
  3. Mmg banyak kenangan tu klu gambar lama2.. heheh

    ReplyDelete
  4. Mesti bangga dpt pakai HP masa tu kan ☺☺

    ReplyDelete
  5. mmg seronok mengimbau gambar lama..penuh dgn nostalgia..

    ReplyDelete
  6. hehehe memang seronok tengok gambar2 lama, pastu mula la terbuai dengan kisah dolu2

    ReplyDelete
  7. hahha... slim2 lagi kan time ni Mia..biasa lah zaman dulu2 semua msh blm canggih.. tangkap2 gambar pastu pigi cuci..hehe;)

    ReplyDelete
  8. yg mana satu ko Mia? Nda kenal.... mst slim masa tu kan :p

    ReplyDelete
  9. masih simpan lagi ye !

    ReplyDelete
  10. dok carik mana satu akak.. sbb kabur sangat.

    cuci kedai apek tu tak menahan..hihi
    4 5 hari baru siap kan ;D

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa