Angin sepoi itu - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, January 15, 2013

Angin sepoi itu

Assalamualaikum
Rasanya dah basi cerita pasal kisah yang menyeramkan masa duduk kat asrama atau hostel tapi saya nak juga tulis n3 ni...dulu masa sekolah menengah, selalu juga dengar kisah asrama berhantu lagi2 kalau asramanya bertempat di bangunan tua...mesti kompim kawasan tu 'keras' (memanglah keras dah bangunan dia dibina dari batu dan konkrit kan)....tapi sepanjang saya bersekolah menengah pulak tak pernahlah duduk asrama, macam mana nak tinggal asrama kalau jarak rumah dengan sekolah 20 minit jalan kaki jak.....jadi cerita-cerita seram ni cuma dengar dari mulut kawan2 jak....tak pernah pulak ada pengalaman sendiri pun (tapi tak mo lah pulak nak harung pengalaman tu....hehe)
Pelbagai versi cerita yang saya dengar dari rakan-rakan...ada yang dengar bunyi tapak kaki di tengah malamlah, ada yang dengar orang sedang membasuh kain di bilik airlah padahal orang lain semua dah tido, ada yang dengar orang ketawa2lah.....eeeee meremang bulu roma saya, tu baru dengar cerita, belum lagi alaminya....Tapi kadang2 tu macam tak berapa nak percayalah pulak :P sehinggalah....................
Masa belajar di Ums dulu......terpaksa tinggal di hostel kan....tapi kiranya macam bukan hostellah, lebih kepada rumah (kawasan perumahan Indah Permai di Jalan Sepanggar tu, ada beberapa lot UMS sewa untuk jadikan hostel pelajar). Satu rumah ada 5 pelajar yang boleh tinggal...Nak dipendekkan cerita, adalah satu malam tu lebih kurang dalam jam 10 gitu, lepas study (studylah konon) tetiba perut berkeroncong, terus ambil maggi sebungkus, rendam dalam air panas, 3 minit pastu dah boleh makan (macam iklan maggilah pulak).....Ok sambung cerita balik.......
Tengah basuh pinggan di dapur, ok nak bagitahu situasi masa tu.....kawan yang lain semua kat atas.....ada seorang kawan tengah study di ruang tamu, kipas syiling ada satu jak di ruang tamu dan dipasang dengan kelajuan No 2 sahaja......memang perlahan saja, anginnya tak sampai pun di dapur.....suasana masa tu pelik sikit, cam sunyi semacam, tapi tak pikir apa2 lagilah.....tengah best cuci pinggan, tiba2 terasa ada angin sejuk bertiup di belakang tengkuk, cam sepoi gitu seperti ada seseorang melintas di belakang saya dengan dekat sekali......saya automatik toleh belakang, kawan saya masih siok study di ruang tamu.....dan dengan automatiknya bulu roma saya tegak berdiri masa tu.....jantung dup dap2, memang betul saya terasa angin lalu dibelakang saya.......apalagi terus naik ke atas, masuk bilik, kunci dan masuk dalam selimut (kira paling selamatlah tu konon).....Tak mo pikir lagi sapa yang melintas dibelakang saya tadi....seram semacam......
 Itu baru angin, kalau ternampak yang camni, bukan bulu roma saja yang berdiri ni.......hihihihi
Mode : masih slow version sebab hari ni pun hujan.....

12 comments:

  1. naik bulu roma...tempat saya sekarang ni hujan..dah sejuk. bertambah sejuk bila baca cerita akak.

    ReplyDelete
  2. Nasib baik tak ada sentuhan di belakang tnegkuk tu Mia hihi... kalau kakak pun agaknya buat sama macam Mia buat.

    ReplyDelete
  3. hehehe...ms dok asrama mcm2 citer seram kan..psl hantu jepun laaa...sy kalu siang tak takut..mlm jercepat seram...

    ReplyDelete
  4. takutnya... sa nie mmg penakut urangnya...

    ReplyDelete
  5. serammm nya...erk! klu sy mintak dijauh kan... masa study dulu pernah juga dgr mcm2 kisah di hostel..tapi ndak layan coz takut sbnar nya..takut mempengaruhi minda..huhu

    ReplyDelete
  6. tekejut la tgk gambar kak limah . tu

    ReplyDelete
  7. sib baik siang kak ..kalau bc n3 tgh malam..mmm

    ReplyDelete
  8. nsb bek siang..klu mlm, xbce da entri ni..besoknye bru baca..hahaha

    ReplyDelete
  9. smlm terkandas kat opis sebab hujan lebat....sampai rumah kul 8 mlm...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!