Skip to main content

Merlin si Ahli Sihir

Assalamualaikum

Mesti sapa2 peminat tegar series ni tengo ending dia semalam di Tv3. Saya pun apalagi tidak ketinggalan, nak tahu juga apa jadi dengan si Merlin aka Emrys, si King Arthur, si Morgana tu.....sorang2 ni melayan tv tapi tangan tetap tip tap tip tap juga mengetuk keyboard laptop menaip n3....hehe
Si Morgana suda tahu sapa Merlin yang sebenarnya.....begitu juga King Arthur....tapi ending dia semalam cam tak berapa nak best...dorang macam nak terlampaukan ringkaskan cerita...tiba2 perang, pastu Morgana mati gitu saja....tak sempat nak berlawan dengan Merlin guna power2 dorang tu...King Arthur pun sama juga...mati gitu jak...kira misi si Merlin nak menyelamatkan si Arthur tu gagal lah konon yek..yang last sekali tu pulak tetiba ada lori besar lalu kat jalan tepi tasik tempat si Arthur disemadikan.....dan si Merlin sedang berjalan kaki sambil membawa beg....panjangnya umur si Merlin yek sampai juga ke Zaman moden....hehe Tapi rasanya mungkin ada series baru, sebabnya ending dia cam blur jak, pastu naga tu cakap si Arthur akan muncul kembali jadi New Arthur (kononlah naga yang cakap) dan tangan sapa pulak yang sambut pedang di tengah-tengah tasik tu......???

Comments

  1. xpnh lyn cite ni..huhu..sian sy...

    ReplyDelete
  2. akk suke tgk .. tapi terlepas lak episod akhir tuu huhuh

    ReplyDelete
  3. Best juga cite nie..tapi selalu jer terlepas tgk..huhu

    ReplyDelete
  4. adeiii misteri la cite ni. x puas hati arthur matiii..

    ReplyDelete
  5. peminat merlin, tapi x sempat tgk malam tadi hehehe

    ReplyDelete
  6. ^_^ saya sememangnya depan lappy je la malam tadi... en suami tolong jadi pencerita bebas... biasa kalau bab2 merlin ni, dialah yang patut dirujuk... sebab dia peminat tegar merlin... saya x follow sangat...kalau ada masa baru tengok...

    so... a to z cerita ending semalam dia tukang cerita pagi tadi...

    ReplyDelete
  7. Masa first time tengok masa xmas ari tu memang tekejut+tak puas ati+sedih dgn ending dia sampai seminggu teringat-ingat. Tengok balik semalam dah boleh terima dah ending dia.
    Kalo nak tau tangan tu tangan lady of the lake @freya, girlfriend merlin dulu. Since Arthur dah mati, Merlin pulangkanlah balik pedang tu.

    ReplyDelete
  8. best ni cerita..MV tengok dr season 1 lagi

    ReplyDelete
  9. akhirnya habis jugak merlin.. hihi

    ReplyDelete
  10. tiba2 ada lori kan mia? saya tidak tingu. tapi kompom lucu lah tiba2 zaman2 dulu2 punya story tapi ada lori pula muncul..hehe

    ReplyDelete
  11. Sedih bah Athur mati...huhu:(
    kesian Merlin...

    ReplyDelete
  12. Hehehe ramai betul peminat citer merlin ni rupanya.

    ReplyDelete
  13. layan jugak cite ni, tapi episod last tak tengok pn..lupa

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc