Skip to main content

Post Terdelete

Assalamualaikum
Tadi tengah2 nak arrange semua post dalam blog tiba2 tangan secara tak tersengaja terdelete semalam punya post....post tentang Durian Crepe tu.....macam mana boleh terdelete pun tak tahu...benci betul....sapa2 yang boleh tolong ke, dalam blog tu kalau terdelete kita punya post boleh restore balik ke tu....macam dalam email kita tu ada dia punya trash bin kan...dalam blog ada ke benda camtu ?

Post semalam....tinggal kenangan lah nampaknya....huhu

*
*
*
*
*
*
*
*
*
JUMAAT terakhir kita pada tahun ni......cepatnya masa berlalu.....
Sumber : Facebook


Comments

  1. ya la...sat saja masa berlalu . dah akhir tahun
    lagi beberapa hari ja nak masuk tahun baru

    ReplyDelete
  2. Laaa...tak tau lah mcm mana nak tolong. Harap2 yg lain bley bantu.

    ReplyDelete
  3. Tak tau..tapi nak tau jugak kalau boleh diselamatkan..

    ReplyDelete
  4. salam petang jumaat
    singgah ptg :)

    ReplyDelete
  5. kasihan kat akak.
    try akak cari ada tak dia tulis tentang undelete post dalam google.
    saya ada jumpa ini.
    try tengok jika ianya boleh di jadikan panduan untk dapatkan post akak yang terdelete tu.

    http://www.bloggertipsandtricks.com/2009/08/recover-accidentally-deleted-post-how.html

    semoga ianya membantu. Saya dah masukan blog akak dalam bloglist pokok2u saya.

    ReplyDelete
  6. alah..terdelete..klu sy failed lah mcm mana nak cari balik..
    Tu lah kan Mia..tak sedar dah jumaat terakhir dlm tahun ni...:)

    ReplyDelete
  7. kalau dapat recover post tu, nnt share kan mcam mana yer dear. happy tahun baru to all.

    ReplyDelete
  8. BUI X TERER BAB NI..HUHU

    SELAMAT TAHUN BARU YER

    ReplyDelete
  9. alamak tak tahu juga cemana nak buat..huuhhuhu

    ReplyDelete
  10. mcm mana Mia..dah jumpa balik post tu??
    happy weekend...:)

    ReplyDelete
  11. Thankslah semua sebab sudi bagi idea...dah buka dan cuba buat link yg pokok manggis bagi tu tapi tak berjaya...huhu emmm takpelah kan....

    ReplyDelete
  12. kak zu lagilah kayu bab bab it ni..semua en laki yg buatkn...

    ReplyDelete
  13. salam ziarah kembali,

    tulah kan if terdelete.. rasa pitam sattt...

    ReplyDelete
  14. Salam Ukhwah..
    jalan-jalan sini.. terima kasih datang ke Blog Nisah.. (^_~) take care

    ReplyDelete
  15. salam kenal mia..
    trm kasih sudi follow.
    done follow sini.:)

    sy kalau tdelete tkde..tp sengaja delete adalh...hehe.tp kalu tdelete tu alamak mmg sy tk boleh nk cari balik.susah jg tu.

    ReplyDelete
  16. mmg ada cara untuk dapat balik..kena rajin cari totur..

    ReplyDelete
  17. kasihannya. tak berjaya akak yea. tak apa. nanti lain kali kene berhati-hati. Selamat tahun baru akak :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan ๐Ÿ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri ๐Ÿ˜œ selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak ๐Ÿคญ Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli ๐Ÿ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur ๐Ÿ˜‚ ni pertama kali kmia siang