Skip to main content

Damia masi demam...

Assalamualaikum.....
.
.
ni sambungan post tengah malam semalam.....Damia tiba2 demam....nasib baik dia dapat tido semalam lepas minum ubat...terpaksa tidokan Damia tak pakai baju, pakaikan dia pampers jek, sebab takut suhu dia naik balik masa sedang tido....
Tadi pagi dia bangun, terus minum susu sebotol.........cek suhu dia dalam 37.8'c...masih panas lagi....baba tolong2 lap2kan badannya dengan air.....
Terpaksa hantar dia ke nursery juga hari ni sebab saya tak boleh cuti dah (cuti tahunan dah abis...:-(, kalau sapa2 yang ada anak2 kecil mesti paham kenapa cuti cepat abis kan, huhu)...
bukan hubby tak pandai jaga, tapi dia kalau budak sekecil Damia susah sikit....dia tak pandai mandikan dan suap bubur....emmm setakat tukar pampers, buatkan susu dan basuh o o tu dia tahu, yang lain dia surrender.....
Masa hantar Damia di nursery tadi, pesan kat cikgunya selalu cek suhu dan telepon kalau demam dia tinggi.....emmmm sepanjang perjalanan pegi tempat keja terpikir pasal Damia jek, risau takut suhu dia naik lagi....satu hari ni mesti tak senang keja lah nampaknya....
Mood : ingat Damia.....mudah2an dia ok......sayang Umi...

Comments

  1. Salam.. kalau demam kuat camtu baik cuti jaga anak.. bahaya tu.. nursery tu nak jaga bukan anak kita sorang.. lagipun anak lebih penting kan.. lupakan kerja dulu.. mc pun bole..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fandyz - sebenarnya risau juga antar dia di nursery tp skg nursery dia jaga 2 org baby jek so ok sikit. lgpun org yg jaga dia tu mmg dah jaga semua anak2 saya dr kecil...mmg percaya dgn dia...klu nursery yg biasa2 sja mmg konpem x keja hari ni....:-)

      Delete
  2. seeloknya mandikan dia biar panas badan dia turun dengan air mandi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. NM02 - dah suruh nursery mandikan dia tadi....:-)

      Delete
  3. Mmg tak tenang nak keja kalo anak sakit.Sabar lah yer.Hopefully dia ok.Just call byk kali kat nursery.At least,dorg leh alert.InsyaAllah,ubat demam tu bolehlah bertahan beberapa jam.Doa byk2 jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rafhani - itulah mmg tak tenang...tp br call nursery tadi, damia ok dah..suhu pun dah turun....lega hati ni sikit...

      Delete
  4. Moga Damia cepat sembuh...
    Rajin2 basah kan kain, lap2 badan dia ya Mia...

    ReplyDelete
  5. Atie - tima kasi....sekarang suhunya dah ok sikit.. :-)

    ReplyDelete
  6. Siannya damia. Kalau anak demam memang sgt risau. Nak2 bila cuti kita dah habis. Semoga damia cpt sembuh.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang