Skip to main content

Herbalife - The Result

Assalamualaikum.....
^
^
^
^
^
Hari tu ada post tentang saya dan hubby ikut program Herbalife tu kan (baca ni (^_^)........hari ni dah masuk hari ke-7 kami gantikan makan malam kami dengan teh dan shake......hari pertama timbang berat dan hari ke-7 akan timbang berat sekali lagi.......cek tengo samaada ada perubahan atau tidak......dan keputusannya
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
jeng jeng jeng
^
^
^
^
^
^
mo kasi saspen lah konon tu.....
^
^
^
dan keputusannya, berat saya dan hubby masing2 turun sekilo......hehe...macam tidak konpiden jak masa timbang berat untuk cek resultnya dalam masa 7 hari ni....tapi hati berbunga2 bila tengo sudah turun sekilo....bukan senang kan turunkan berat badan ni, kalau tambah berat badan tu anytime saja.....
*
*
*
Perhatian...ni bukan kaki saya....gambar pinjam daripada encik Google.....target berat badan seperti di atas.....57kg
*
*
Tapi lepas ni hubby yang akan meneruskan program tu sebab dia ada 30kg yang hendak dibuang dari badannya (berat kan hubby, sapa suruh saya masak sedap selalu =p)...saya akan ikut diet saya sendiri, skip makan malam...kalau lapar pun, makan sikit jak.....(harap2 semangat tidak luntur hehe)....napa tidak teruskan program tu.........penatlah...pegi keja awal pagi, pastu balik keja terus direct pegi tempat tu......dalam jam 9 mlm baru sampai rumah, mana mo cuci baju lagi, bagi anak2 makan lagi...sian dorg, minggu ni asyik makan luar saja sebab nda sempat masak......nda apalah kan.....lagipun ada 5kg lagi yang perlu dibuang untuk dapatkan berat badan saya yang ideal (ideal lah konon hehe).....

Comments

  1. wahhhh..bestnya! saya pulak nk kena turunkan lg 10kg. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. salam kenal juga, tq singgah berkomen di laman KA dh follow u juga 85

    ReplyDelete
  3. ada perubahan yg baik...gud luck..hehe

    ReplyDelete
  4. M pun dah pernah cuba..mmg berkesan..M turun 10kg dlm masa 3 bulan..

    ReplyDelete
  5. Kalau mau lg cepat turun minum shake utk bfast dan malam. Tghri mkn mcm biasa. Klu mlm ja baru minum shake lmbt jg tu. Or pagi makan nasi tghri dam mlm minum shake. Gud luck!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a