Skip to main content

Herbalife - The Result

Assalamualaikum.....
^
^
^
^
^
Hari tu ada post tentang saya dan hubby ikut program Herbalife tu kan (baca ni (^_^)........hari ni dah masuk hari ke-7 kami gantikan makan malam kami dengan teh dan shake......hari pertama timbang berat dan hari ke-7 akan timbang berat sekali lagi.......cek tengo samaada ada perubahan atau tidak......dan keputusannya
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
jeng jeng jeng
^
^
^
^
^
^
mo kasi saspen lah konon tu.....
^
^
^
dan keputusannya, berat saya dan hubby masing2 turun sekilo......hehe...macam tidak konpiden jak masa timbang berat untuk cek resultnya dalam masa 7 hari ni....tapi hati berbunga2 bila tengo sudah turun sekilo....bukan senang kan turunkan berat badan ni, kalau tambah berat badan tu anytime saja.....
*
*
*
Perhatian...ni bukan kaki saya....gambar pinjam daripada encik Google.....target berat badan seperti di atas.....57kg
*
*
Tapi lepas ni hubby yang akan meneruskan program tu sebab dia ada 30kg yang hendak dibuang dari badannya (berat kan hubby, sapa suruh saya masak sedap selalu =p)...saya akan ikut diet saya sendiri, skip makan malam...kalau lapar pun, makan sikit jak.....(harap2 semangat tidak luntur hehe)....napa tidak teruskan program tu.........penatlah...pegi keja awal pagi, pastu balik keja terus direct pegi tempat tu......dalam jam 9 mlm baru sampai rumah, mana mo cuci baju lagi, bagi anak2 makan lagi...sian dorg, minggu ni asyik makan luar saja sebab nda sempat masak......nda apalah kan.....lagipun ada 5kg lagi yang perlu dibuang untuk dapatkan berat badan saya yang ideal (ideal lah konon hehe).....

Comments

  1. wahhhh..bestnya! saya pulak nk kena turunkan lg 10kg. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. salam kenal juga, tq singgah berkomen di laman KA dh follow u juga 85

    ReplyDelete
  3. ada perubahan yg baik...gud luck..hehe

    ReplyDelete
  4. M pun dah pernah cuba..mmg berkesan..M turun 10kg dlm masa 3 bulan..

    ReplyDelete
  5. Kalau mau lg cepat turun minum shake utk bfast dan malam. Tghri mkn mcm biasa. Klu mlm ja baru minum shake lmbt jg tu. Or pagi makan nasi tghri dam mlm minum shake. Gud luck!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc