Skip to main content

BE dari Nuffnang yang pertama

Assalamualaikum....
*
*
*
*
Sebenarnya tidak mo cerita pasal ni, malulah......tapi tangan gatal juga menaip entri ni.....saja ja mo berkongsi kegembiraan.....kemarin cek2 account Nuffnang, tekanlah bahagian earning tu......tiba-tiba nampak sesuatu yang belum pernah muncul pun dalam account saya semenjak 6 tahun saya berblogging......kesian kan.....( sebab tu eksaited mo bagitahu ni, 1st time dapat kan...hehehe )
*
*
*
*
jeng jeng jeng (<---banyak tul perkataan ni dalam post2 saya kan...jangan jemu sebab saya suka sebut klu mo kasi saspen =p )
^
^
^
^
BE saya yang pertama......terima kasih lah untuk DiGi sebab bagi kepercayaan kepada blog ni untuk siarkan iklan awak........(dah macam menang anugerah pulak )...saya memang pengguna DiGi yang setia (macam gaya membodek pun ada )...tapi betullah, dari dulu pun line phone saya guna Digi, broadband pun sama guna DiGi.....walaupun kadangkala tu kelajuan linenya mampu menghilangkan kesabaran seseorang menunggu....tapi benda ni saya rasa, produk yang lain pun ada juga terima komplen yang sama...kan kan kan
Tidak sabar pula tengo hasilnya bila abiss kempen nanti....banyak ka dapat $$$$ (mata duitan betul, sila jangan contohi)

Comments

  1. tahniah..semoga bertambah-tambah lagi earning awak yer

    ReplyDelete
  2. wah tahniah..kite pun lum ada lagi huk huk..kite dah follow awak dah : )

    ReplyDelete
  3. Salam, wah berita baik! congrat.. :)

    ReplyDelete
  4. Aisyah - tq juga...nanti ada juga tu, sabar....

    mamawaiz, Anum, fandyz, syiela & Mazliza - Tengkiu2



    ReplyDelete
  5. congrat..nnt ade lg la BE yg singgah tu bila dah dpt satu :)

    ReplyDelete
  6. tahniah mia..bah teruskan berblogging..:)

    ReplyDelete
  7. nik ros - tq sebab sudi singgah sini, mudah2an dapat banyak BE (tamaklah ni hehe)

    Cath - tengkiu....bah berterusan sudah konon ni cath...

    nieyxzha - minta kat nuffnang....=p hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang