Skip to main content

Mistik

Assalamualaikum.....
Baca tajuk di atas pun suda tahu apa yang saya mo ceritakan......napa tiba-tiba cerita pasal ni pulak....bukan apa sebab kemarin lawat2 blog kawan2, macam sama jak kisah yang diaorang postkan....tentang alam mistik aka seram....actually saya pun ada pengalaman yang sama dan saya suda postkan cerita ni beberapa tahun yang lalu.....
Kisah yang pertama tu saya memang tidak nampak dan tidak merasainya tapi mengikut cerita dari adik dan keluarga saya 'benda' tu memang mo target sayalah konon...orang tengah sarat mengandung kan masa tu...kejadian di kampung, masa antara jam 9 malam hingga 3 pagi....mungkin 'benda' tu mengikut saya dan hubby dalam perjalanan balik ke kg malam tu....adik saya dua orang tu kira 'bertuah' dapat tengo 'benda' tu melayang terbang ke atas sejurus kami keluar dari kereta....issshhh saya pula yang seram....nasib baik diaorang masih kuat semangat, nanti kelam kabut dibuatnya kalau adik2 saya tu pengsan.....kalau mo cerita yang lebih jelas baca jak di sini
Kisah yang kedua baru sahaja berlaku....hari raya lepas tu...dalam kereta dalam perjalanan balik ke kampung juga kira-kira jam 8 ke 9 malam....kawasan kejadian tu di hutan simpan Ulu Kukut (memang laluan dari Kota Belud ke Kota Marudu - kg saya)...kali ni kami memang tidak nampak apa2 tapi hanya dengar suara tangisan yang sayu gitu.............emmm tidak sanggup cerita lagi, meremang bulu roma pulak...so baca sini sajalah yeee.....
Note : Cerita di atas memang betul tau bukan khayalan....(^_^)


Comments

  1. Salam, hmm ade peminat kot he he :)

    ReplyDelete
  2. sdh baca dua2 entry lama.. actually, nasib baik jg ko tidak tegur tu bau wangi kan.. i think kalau ko tegur, mesti tu benda memunculkan diri time on the way tu! Takutnya!!! So far, sy pernah jg kena benda mistik ni.. dua2 pun 'kena tutup mata', kena kasi sesat di jalan. hmm..

    ReplyDelete
  3. salam awak...
    saya blom baca ..tapi dah bukak link..

    ReplyDelete
  4. Syaitan dan jin memang ada tak boleh kata tidak sebab memang tertera dlm alquran - cuma sepatutnya dia takut kita tapi kita pulak yg takut kan...
    Kakak pun takut heee...

    ReplyDelete
  5. alamak...sy bc pon dh seram bulu roma lah..huhu...

    ReplyDelete
  6. Anum, Mrs.Eady, NM02 & Zura - memang serammmm...

    fandyz - terima kasih singgah sini, peminat alam mistik tu konon...

    Just - ya bah Just...klu saya tegur tidak tahu apa yang muncul tu...

    Puan Lawa - bacalah klu ada masa (^_^)

    KakZakie - ya kak sepatutnya dorg takut kita, ini dah terbalik pulak...tapi apa boleh buat kita manusia biasa kan...tetap seram klu cerita pasal hantu ni....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang