Skip to main content

Mistik

Assalamualaikum.....
Baca tajuk di atas pun suda tahu apa yang saya mo ceritakan......napa tiba-tiba cerita pasal ni pulak....bukan apa sebab kemarin lawat2 blog kawan2, macam sama jak kisah yang diaorang postkan....tentang alam mistik aka seram....actually saya pun ada pengalaman yang sama dan saya suda postkan cerita ni beberapa tahun yang lalu.....
Kisah yang pertama tu saya memang tidak nampak dan tidak merasainya tapi mengikut cerita dari adik dan keluarga saya 'benda' tu memang mo target sayalah konon...orang tengah sarat mengandung kan masa tu...kejadian di kampung, masa antara jam 9 malam hingga 3 pagi....mungkin 'benda' tu mengikut saya dan hubby dalam perjalanan balik ke kg malam tu....adik saya dua orang tu kira 'bertuah' dapat tengo 'benda' tu melayang terbang ke atas sejurus kami keluar dari kereta....issshhh saya pula yang seram....nasib baik diaorang masih kuat semangat, nanti kelam kabut dibuatnya kalau adik2 saya tu pengsan.....kalau mo cerita yang lebih jelas baca jak di sini
Kisah yang kedua baru sahaja berlaku....hari raya lepas tu...dalam kereta dalam perjalanan balik ke kampung juga kira-kira jam 8 ke 9 malam....kawasan kejadian tu di hutan simpan Ulu Kukut (memang laluan dari Kota Belud ke Kota Marudu - kg saya)...kali ni kami memang tidak nampak apa2 tapi hanya dengar suara tangisan yang sayu gitu.............emmm tidak sanggup cerita lagi, meremang bulu roma pulak...so baca sini sajalah yeee.....
Note : Cerita di atas memang betul tau bukan khayalan....(^_^)


Comments

  1. Salam, hmm ade peminat kot he he :)

    ReplyDelete
  2. sdh baca dua2 entry lama.. actually, nasib baik jg ko tidak tegur tu bau wangi kan.. i think kalau ko tegur, mesti tu benda memunculkan diri time on the way tu! Takutnya!!! So far, sy pernah jg kena benda mistik ni.. dua2 pun 'kena tutup mata', kena kasi sesat di jalan. hmm..

    ReplyDelete
  3. salam awak...
    saya blom baca ..tapi dah bukak link..

    ReplyDelete
  4. Syaitan dan jin memang ada tak boleh kata tidak sebab memang tertera dlm alquran - cuma sepatutnya dia takut kita tapi kita pulak yg takut kan...
    Kakak pun takut heee...

    ReplyDelete
  5. alamak...sy bc pon dh seram bulu roma lah..huhu...

    ReplyDelete
  6. Anum, Mrs.Eady, NM02 & Zura - memang serammmm...

    fandyz - terima kasih singgah sini, peminat alam mistik tu konon...

    Just - ya bah Just...klu saya tegur tidak tahu apa yang muncul tu...

    Puan Lawa - bacalah klu ada masa (^_^)

    KakZakie - ya kak sepatutnya dorg takut kita, ini dah terbalik pulak...tapi apa boleh buat kita manusia biasa kan...tetap seram klu cerita pasal hantu ni....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a