Skip to main content

BE dari Nuffnang yang pertama

Assalamualaikum....
*
*
*
*
Sebenarnya tidak mo cerita pasal ni, malulah......tapi tangan gatal juga menaip entri ni.....saja ja mo berkongsi kegembiraan.....kemarin cek2 account Nuffnang, tekanlah bahagian earning tu......tiba-tiba nampak sesuatu yang belum pernah muncul pun dalam account saya semenjak 6 tahun saya berblogging......kesian kan.....( sebab tu eksaited mo bagitahu ni, 1st time dapat kan...hehehe )
*
*
*
*
jeng jeng jeng (<---banyak tul perkataan ni dalam post2 saya kan...jangan jemu sebab saya suka sebut klu mo kasi saspen =p )
^
^
^
^
BE saya yang pertama......terima kasih lah untuk DiGi sebab bagi kepercayaan kepada blog ni untuk siarkan iklan awak........(dah macam menang anugerah pulak )...saya memang pengguna DiGi yang setia (macam gaya membodek pun ada )...tapi betullah, dari dulu pun line phone saya guna Digi, broadband pun sama guna DiGi.....walaupun kadangkala tu kelajuan linenya mampu menghilangkan kesabaran seseorang menunggu....tapi benda ni saya rasa, produk yang lain pun ada juga terima komplen yang sama...kan kan kan
Tidak sabar pula tengo hasilnya bila abiss kempen nanti....banyak ka dapat $$$$ (mata duitan betul, sila jangan contohi)

Comments

  1. tahniah..semoga bertambah-tambah lagi earning awak yer

    ReplyDelete
  2. wah tahniah..kite pun lum ada lagi huk huk..kite dah follow awak dah : )

    ReplyDelete
  3. Salam, wah berita baik! congrat.. :)

    ReplyDelete
  4. Aisyah - tq juga...nanti ada juga tu, sabar....

    mamawaiz, Anum, fandyz, syiela & Mazliza - Tengkiu2



    ReplyDelete
  5. congrat..nnt ade lg la BE yg singgah tu bila dah dpt satu :)

    ReplyDelete
  6. tahniah mia..bah teruskan berblogging..:)

    ReplyDelete
  7. nik ros - tq sebab sudi singgah sini, mudah2an dapat banyak BE (tamaklah ni hehe)

    Cath - tengkiu....bah berterusan sudah konon ni cath...

    nieyxzha - minta kat nuffnang....=p hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a