Persiapan raya...... - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, August 13, 2012

Persiapan raya......

Assalamualaikum....
.
Rata2 semua suda ready2 mo sambut raya kan...mungkin ada yang 100% suda buat persiapan contoh baju raya, kuih raya, duit raya untuk anak2 buah, rumah dah siap kemas dan sewaktu dengannya lah....kurang seminggu lagi kita akan meninggalkan bulan Ramadan dan akan masuk ke bulan Syawal.....saya pun tidak ketinggalan jugalah konon tapi persiapan belum siap 100% lagi...mungkin dalam 60% gitu jek...bukan apa terlampau bizi....biasalah wanita berkerjaya ni (isssh macam mo muntahlah pulak sebuat wanita bekerjaya) ..baju raya suda beli, tinggal lagi capal (sandal) dan kasut untuk budak2 tu dan uminya ni lagi mo menambah sepasang baju lagi...wajib tu mesti ada extra baju raya.....hari sabtu tu pegi 1B tengo2 baju2 extra untuk anak2...baju melayu dan baju kurung actually suda beli jadi cari yang kasual lah pulak...nasib baik Parkson ada sales so dapatlah baju untuk si Shumi dan Shamzi serta si Baby Damia....Shumi dan Shamzi dapat baju Kikilala, 50% discount, harga dari RM 30 lebih daripada RM 60 lebih. si Damia saya belikan baju Baby Kiko tapi discount sikit jek 10%, harga RM 60 lebih juga......rambang mata tengo baju budak perempuan ni, semua pun cantik2. Ingatkan dapat beli semua hari tu tapi si Baby Damia demam jadi terpaksa le balik rumah....cian dia.....so harap2 minggu ni sebelum balik kampung semua dah siap.....(^_^)
.
baju Shumi dan Shamzi....T-Shirt KikiLala dua pasang RM 60 lebih daripada RM 120

1 comment:

  1. hi sal..tinggal beberapa hari lagi raya kan..memang siok shopping kalau time ada diskaun kan..kalau yg baby kiko tu pun murah banyak bila time sale..masa tu la blh beli..;)

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!