Skip to main content

Persiapan raya......

Assalamualaikum....
.
Rata2 semua suda ready2 mo sambut raya kan...mungkin ada yang 100% suda buat persiapan contoh baju raya, kuih raya, duit raya untuk anak2 buah, rumah dah siap kemas dan sewaktu dengannya lah....kurang seminggu lagi kita akan meninggalkan bulan Ramadan dan akan masuk ke bulan Syawal.....saya pun tidak ketinggalan jugalah konon tapi persiapan belum siap 100% lagi...mungkin dalam 60% gitu jek...bukan apa terlampau bizi....biasalah wanita berkerjaya ni (isssh macam mo muntahlah pulak sebuat wanita bekerjaya) ..baju raya suda beli, tinggal lagi capal (sandal) dan kasut untuk budak2 tu dan uminya ni lagi mo menambah sepasang baju lagi...wajib tu mesti ada extra baju raya.....hari sabtu tu pegi 1B tengo2 baju2 extra untuk anak2...baju melayu dan baju kurung actually suda beli jadi cari yang kasual lah pulak...nasib baik Parkson ada sales so dapatlah baju untuk si Shumi dan Shamzi serta si Baby Damia....Shumi dan Shamzi dapat baju Kikilala, 50% discount, harga dari RM 30 lebih daripada RM 60 lebih. si Damia saya belikan baju Baby Kiko tapi discount sikit jek 10%, harga RM 60 lebih juga......rambang mata tengo baju budak perempuan ni, semua pun cantik2. Ingatkan dapat beli semua hari tu tapi si Baby Damia demam jadi terpaksa le balik rumah....cian dia.....so harap2 minggu ni sebelum balik kampung semua dah siap.....(^_^)
.
baju Shumi dan Shamzi....T-Shirt KikiLala dua pasang RM 60 lebih daripada RM 120

Comments

  1. hi sal..tinggal beberapa hari lagi raya kan..memang siok shopping kalau time ada diskaun kan..kalau yg baby kiko tu pun murah banyak bila time sale..masa tu la blh beli..;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang