Skip to main content

Nuffnang...Blogwalking...

Assalamualaikum....
.
Hari ni post tiada kaitan ngan hari raya walaupun rata2 kebanyakkan bloggers post tentang persiapan raya mereka...(actually kelmarin suda post pun entry tu)...tajuk pun nampak suda tiada kaitan langsung...napa tiba2 keluar tajuk tu pulak...aaa...bukan apa...tadi pagi tengah memblogwalkingkan diri...ternampaklah seorang bloggers ni mempostkan cek yang di terima daripada Nuffnang......banyak oooo ribu.....mesti dia ni dari pagi sampai ke malam menghadap laptop jek kan....update setiap minit dia punya blog.....jeles pun ada nampak orang dapat cek dari Nuffnang....(padan muka sapa suruh tidak rajin update blog kan)..
.
Bertambah2 lagi kejelesan (tapi jeles positif ni a'a, maknanya lepas ni rajinlah konon mengupdate blog dan melawat2 blog2 kekawan, kalau tidak hangat2 t*&^ ayamlah kan), ok sambung cerita balik, bertambah2 lagilah kejelesan bila nampak orang dapat cek dari Nuffnang sampai 11 ribu.....wauuuu bole shopping sakan...tapi bloggers yang ni saya tida heran napa dia dapat begitu banyak, sebab dia memang seorang yang aktif ikut program2 Nuffnang dan ChurpChurp....
.
Oleh yang demikian saya pun merajinkan diri jugalah suda kunun mempost entry yang kadang2 saya fikir orang mo baca ke tidak.....dan hasilnya akaun Nuffnang saya telah menunjukkan peningkatan setiap minggu...walau sedikit tapi apa orang bilang sikit sikit lama lama jadi bukit kan....(^_^)
.
p/s : kepada kawan2 bloggers semua cuba kunun share tip2 macam mana mo kasi up sikit pendapatan dalam Nuffnang tu......

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc