Skip to main content

Tahniah Pandelela Rinong !!!

Assalamualaikum dan Morning semua....
.
Hari ni mungkin ramai yang post tentang cerita si ratu terjun negara kita Pandelela Rinong...saya pun tidak ketinggalan juga mo mengucapkan setinggi2 tahniah kepadanya kerana telah menyumbangkan satu lagi pingat dari sukan Olimpik kepada negara....tidak sia2 saya bangun jam 2 tadi tengo si Pandelela beraksi...mula2 tu macam tida harapan kunun sebab round pertama dia berada di kedudukan 10 daripada 12 orang peserta....tapi mungkin si Pandelela tidak putus asa....3 round yang terakhir dia dapat terjun dengan baik dan dapat markah yang tinggi...daripada kedudukan tempat ke 10 dia terus naik ke kedudukan no 3 dan melayakkan dia untuk mendapat pingat gangsa.....betul2 sangat gembira dan bangga untuk si Pandelela......susah oo mo dapat kedudukan 3 terbaik dunia.....
.

sumber : Facebook
 .
Apa-apa pun tahniah sekali lagi kepada Pandelela Rinong dan juga tidak lupa kepada jaguh badminton negara Datuk Lee Chong Wei kita........SYABAS !!!
.
p/s : agak2 kalau sukan squash tersenarai dalam acara Olimpik, mungkin kita akan merasa pingat emas dari jaguh squash kita Datuk Nicol David kan........(^_^)

Comments

  1. tahniah pandelela, saya pun bangun jg tu mia, round 3 tu memang x ada harapan tapi round 4 dia dpt markan around 81. terus naik ni.. betul2 happy..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a