Predator.... - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, November 24, 2008

Predator....

Hari ni tiba2 pulak mo cerita pasal satu filem org putih yang aku tengo last saturday di Tv 2 jam 10.00 mlm..Predator 2....mungkin ada sesetengah org dah tengo cerita ni....actually filem ni adalah siri ke 2....sebab yang pertama adalah lakonan Arnold Swarzen.... betul2 susah nak eja...yang dalam hutan tebal tu.....first time aku tengo filem ni masa aku Form 3 atau Form 4 kalau tak silap....tengo kat sekolah lagi tu...cikgu Kemahiran Hidup yang bagi tengo...ingatkan masa dia bawa kami sekelas dalam bilik TV nak tengok Tv Pendidikan ke apa ke...rupa2nya dia bagi tengo kami cerita Predator.......lepas tengo cerita ni aku terus jatuh cinta dengan....aahh jgn silap bukan dengan heronya tapi dengan Predator tu....he he he...bukan apa...aku tengo tersangatlah macho dan bergayanya Predator tu....tapi masa dia pakai topeng je kalau dah buka dah macam muka belalang hodoh lah plak....
Lepas Predator ni...keluar cerita Predator 2 pulak....tapi heronya kali Pelakon Negro...tak berapa nak kenal.....kali ni Predator tu memburu ke kawasan bandar lah pulak...tapi filem aku tak berapa nak tengo sebab siri yang kedua ni cerita tak berapa best....tapi tetap aku terpegun dengan ke macho an Predator tu...aku tak berapa ingat kalau ada Predator 3 pulak....tapi yang aku ingat cerita Alien vs Predator......filem ni keluar dalam tahun 2006....punyalah tinggi imaginasi (betul ke aku spelling ni...macam lain je) orang barat ni...siap bole gabungkan Alien ngan Predator....Alien ni sebenarnya ada filemnya sendiri.....alah yang lehernya panjang dan air liurnya yang berasid tu...kedua2nya watak jahat dalam filem...tapi di gabungkan dalam satu filem dan kedua2nya pula bermusuhan dan berperang...yang menjadi mangsa manusialah konon..dalam cerita ni tak de hero...tapi ada watak perempuan yang ikut berperang dengan Predator tu...kira heroin lah konon tu sebab hujung cerita dia je yang hidup....alien ngan predator tu dah mati.....filem ni aku tengo di wayang GSC di Asia City....yang aku lucu masa tu aku paksa husband aku temankan aku tengo filem...sebenarnya dia tak berapa suka cerita2 macam ni....katanya mengarut konon....memanglah mengarut tapi dah namanya wayang utk hiburan...mesti org nak tengo benda2 yang tak boleh di buat dalam dunia kenyataan..apa-apa pun tengo je lah filem ni kalau yang tak pernah tengo...best......

No comments:

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!