Skip to main content

Predator....

Hari ni tiba2 pulak mo cerita pasal satu filem org putih yang aku tengo last saturday di Tv 2 jam 10.00 mlm..Predator 2....mungkin ada sesetengah org dah tengo cerita ni....actually filem ni adalah siri ke 2....sebab yang pertama adalah lakonan Arnold Swarzen.... betul2 susah nak eja...yang dalam hutan tebal tu.....first time aku tengo filem ni masa aku Form 3 atau Form 4 kalau tak silap....tengo kat sekolah lagi tu...cikgu Kemahiran Hidup yang bagi tengo...ingatkan masa dia bawa kami sekelas dalam bilik TV nak tengok Tv Pendidikan ke apa ke...rupa2nya dia bagi tengo kami cerita Predator.......lepas tengo cerita ni aku terus jatuh cinta dengan....aahh jgn silap bukan dengan heronya tapi dengan Predator tu....he he he...bukan apa...aku tengo tersangatlah macho dan bergayanya Predator tu....tapi masa dia pakai topeng je kalau dah buka dah macam muka belalang hodoh lah plak....
Lepas Predator ni...keluar cerita Predator 2 pulak....tapi heronya kali Pelakon Negro...tak berapa nak kenal.....kali ni Predator tu memburu ke kawasan bandar lah pulak...tapi filem aku tak berapa nak tengo sebab siri yang kedua ni cerita tak berapa best....tapi tetap aku terpegun dengan ke macho an Predator tu...aku tak berapa ingat kalau ada Predator 3 pulak....tapi yang aku ingat cerita Alien vs Predator......filem ni keluar dalam tahun 2006....punyalah tinggi imaginasi (betul ke aku spelling ni...macam lain je) orang barat ni...siap bole gabungkan Alien ngan Predator....Alien ni sebenarnya ada filemnya sendiri.....alah yang lehernya panjang dan air liurnya yang berasid tu...kedua2nya watak jahat dalam filem...tapi di gabungkan dalam satu filem dan kedua2nya pula bermusuhan dan berperang...yang menjadi mangsa manusialah konon..dalam cerita ni tak de hero...tapi ada watak perempuan yang ikut berperang dengan Predator tu...kira heroin lah konon tu sebab hujung cerita dia je yang hidup....alien ngan predator tu dah mati.....filem ni aku tengo di wayang GSC di Asia City....yang aku lucu masa tu aku paksa husband aku temankan aku tengo filem...sebenarnya dia tak berapa suka cerita2 macam ni....katanya mengarut konon....memanglah mengarut tapi dah namanya wayang utk hiburan...mesti org nak tengo benda2 yang tak boleh di buat dalam dunia kenyataan..apa-apa pun tengo je lah filem ni kalau yang tak pernah tengo...best......

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a