Skip to main content

Predator....

Hari ni tiba2 pulak mo cerita pasal satu filem org putih yang aku tengo last saturday di Tv 2 jam 10.00 mlm..Predator 2....mungkin ada sesetengah org dah tengo cerita ni....actually filem ni adalah siri ke 2....sebab yang pertama adalah lakonan Arnold Swarzen.... betul2 susah nak eja...yang dalam hutan tebal tu.....first time aku tengo filem ni masa aku Form 3 atau Form 4 kalau tak silap....tengo kat sekolah lagi tu...cikgu Kemahiran Hidup yang bagi tengo...ingatkan masa dia bawa kami sekelas dalam bilik TV nak tengok Tv Pendidikan ke apa ke...rupa2nya dia bagi tengo kami cerita Predator.......lepas tengo cerita ni aku terus jatuh cinta dengan....aahh jgn silap bukan dengan heronya tapi dengan Predator tu....he he he...bukan apa...aku tengo tersangatlah macho dan bergayanya Predator tu....tapi masa dia pakai topeng je kalau dah buka dah macam muka belalang hodoh lah plak....
Lepas Predator ni...keluar cerita Predator 2 pulak....tapi heronya kali Pelakon Negro...tak berapa nak kenal.....kali ni Predator tu memburu ke kawasan bandar lah pulak...tapi filem aku tak berapa nak tengo sebab siri yang kedua ni cerita tak berapa best....tapi tetap aku terpegun dengan ke macho an Predator tu...aku tak berapa ingat kalau ada Predator 3 pulak....tapi yang aku ingat cerita Alien vs Predator......filem ni keluar dalam tahun 2006....punyalah tinggi imaginasi (betul ke aku spelling ni...macam lain je) orang barat ni...siap bole gabungkan Alien ngan Predator....Alien ni sebenarnya ada filemnya sendiri.....alah yang lehernya panjang dan air liurnya yang berasid tu...kedua2nya watak jahat dalam filem...tapi di gabungkan dalam satu filem dan kedua2nya pula bermusuhan dan berperang...yang menjadi mangsa manusialah konon..dalam cerita ni tak de hero...tapi ada watak perempuan yang ikut berperang dengan Predator tu...kira heroin lah konon tu sebab hujung cerita dia je yang hidup....alien ngan predator tu dah mati.....filem ni aku tengo di wayang GSC di Asia City....yang aku lucu masa tu aku paksa husband aku temankan aku tengo filem...sebenarnya dia tak berapa suka cerita2 macam ni....katanya mengarut konon....memanglah mengarut tapi dah namanya wayang utk hiburan...mesti org nak tengo benda2 yang tak boleh di buat dalam dunia kenyataan..apa-apa pun tengo je lah filem ni kalau yang tak pernah tengo...best......

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang