Skip to main content

It's Friday....Jumaat.....Hari 5.....Love??

I'm so excited today....want to know why?...it's fridaylah......the day that everyone love....masakan tidak...tommorownya cuti bah...2 hari lagi tu...tapi masalahnya apa saya mo buat besok....I'm alone in KK....my husband still in Tawau...my 2 little son sanaaaaa Kota Marudu...boring giler tul....last2 my "Sony Tv" is my Best Friend for 2 days...
Love??
Just want to open this topic today...biasanya kalau pasangan tu dah berkahwin mesti terdengar rungutan dari c Wife bahawa c Husband tidak romantik seperti masa mula couple dulu....betul ke??..mungkin ya mungkin tidak..tapi kalau di ikutkan perkembangan semasa (kononlah)...memang ada c husband yang berperangai begitu...masa mo ngurat dulu punyalah romantik...ayat berbunga2 sampai perempuan pun terus cair mendengarnya....hadiah? bunga? jangan cakaplah.....tapi dah 'dapat' (jangan kuning dulu ye...meaningnya dah kahwin) pegang tangan pun segan apalagi depan umum....apa punya Husband le macam tu....'Husband2' sekalian jangan marah ye....kenyataan...kalau c Wife pula ada ke yang berperangai begitu...mungkin ada tapi bak orang kata ianya hanya 'kes terpencil' (meaningnya..jarang2 berlaku)....apa apa pun...sama-sama le kita jadikan ianya pengajaran (khusus untuk yang dah berkahwin dan juga yang akan berkahwin..maklumlah cuti sekolah sekarang ni ramai yang akan tinggalkan zaman bujang...)
P/S : tiada kena mengena dengan saya punya husband..he he..alhamdulillah...dia masi sama seperti dulu....

Comments

  1. wa,,siok pla cerita ko ni ari a,, tulis lagi bnyk2 mcm tu a,,tpi kn,, betul tu apa yg ko cakap tu,, walaupn bukan smua la,,hehe

    ReplyDelete
  2. hi sal..br sia masuk blog ko ba ni..dan sia pun br ja 'membloggingkan' diri..hehehe..

    about your post (yg ni la)..betul tu. ada yg cam tu..pa lg kalau da ada baby kan..tapi nampaknya kita berdua sama..syukur la, Tuhan bagi kita pasangan yang terbaik.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang