Skip to main content

HYATT REGENCY KINABALU RECORD BREAKING ATTEMPT FOR WORLD'S LONGEST YULE LOG CAKE

KOTA KINABALU (11 DECEMBER 2019) – In a fundraising effort to support the Ara Dinawan Island Coral Reef Conservation Programme, the Hyatt Regency Kinabalu team crafted a 1270.55-metre-long Yule log cake.

Executive Sous Chef Adrian Chong led the project, together with Head of Pastry Chef, Ismail Saidan, assisted by his team of pastry chefs and 20 culinary pastry students from Asian Tourism International College of Kota Kinabalu.

Ismail Saidan, Chef De Cuisine - Pastry and Adrian Chong, Executive Sous Chef with the longest yule log cake 

The team worked for five days to complete the project– from the production of the first sponge cake batter, chocolate filling and ganache frosting, rolling of the sponge cakes to the required shapes and setting them up on the tables, to finally applying the resulting Yule log cake’s Christmas-themed decoration.

The 1270.55-metre-long Yule log cake was assembled using ingredients that included 700 kilograms (kg) of sponge mix chocolate, 150 kg of eggs, 170 litres of cooking oil, 125 kg of butter, 350 kg of dark chocolates, 350 litres of whipping cream, 50 kg sugar, 5 kg of cocoa powder and 30 kg of snow icing sugar giving its overall weight of 1930kg.

Hyatt's Longest Yule Log at 1270.55 metres

In line with our Hygiene and Food Safety regulations the hotel has gone through strict guidelines to ensure that the Yule logs are prepared in a sanitized environment following Food Safety and HACCP regulations.

Public were invited to Kimanis Ballroom at Hyatt Regency Kinabalu at 4:00 PM to witness and have a photo session with the longest Yule log cake in the world. Director of Food and Beverage Daryl Thong gave a description of the yule log to all visitors and about the project journey.  

Official measuring in progress 

“I am absolutely delighted that we are able to end the year with this historic achievement. Our team has worked day and night to ensure we break the current world record for the longest Yule log. I encourage the public to support us for the good cause as these Yule logs are available for purchase and proceeds from this initiative will help to fund our charity programme”, said Daryl Thong.

After the event, the majority of the cake was put up for sale to the public for MYR 10 per 10 centimetres. Some of the proceeds will be donated to the Coral Reef Conservation programme at Ara Dinawan Island.

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang