Skip to main content

An Evening With Chef Emmanuel Stroobant & U.S. Potatoes

Potatoes USA presents An Evening With Chef Emmanuel Stroobant and U.S. Potatoes, an exclusive cooking demo session by the celebrity 2-Star Michelin chef at The Pavilion, Shangri-La Tanjung Aru Resort.


Chef Emmanuel Stroobant 

Invited guests had an enjoyable session watching the chef in action and trying out his scrumptious US Potatoes dishes. Also present was Indra Balaratnam, Consultant Dietitian and Founder & Owner of Indra Balaratnam Nutrition who gave a talk on the nutritional benefits of US Potatoes.

Indra Balaratnam 

Hailing from Belgium, Chef Emmanuel Stroobant’s career began at a tender age of 16 with the cleaning of dishes in one of his country’s best restaurants. At 23, he opened his first restaurant in his hometown, Liege. 

After travelling the world, he made a life-changing decision by heading to Asia. His maiden stop was to Kuala Lumpur in late 1997 and was awarded the ‘1999 Best Expatriate Chef’ by World Asia Media. In that same year Stroobant and his wife Edina moved to Singapore to yet again experience another unchartered episode. Their first restaurant, Saint Pierre became the only Singapore member of the world-renowned Relais & Châteaux, the prestigious association of the world’s finest hotels and restaurants; and has been awarded 1 Michelin star by the second edition of Michelin Guide Singapore in 2017.


Chef Emmanuel loves working with U.S. Potatoes because of the quality and versatility of the product.  He demonstrated 4 exciting recipes using U.S. potatoes that are sure to excite your guests when you serve them during the coming Christmas and New Year parties.

U.S. Potatoes Wedges Ikura

U.S. Hash Brown and Salmon 

U.S. Potatoes and Caviar 

U.S. Russet Potatoes Salad 

Chef Emmanuel loves working with potatoes as they are a staple in nearly every cultural cuisine, so they’re uniquely suited to deliver today’s most craved global flavors. Whether you’re looking for a comforting classic or a new contemporary cuisine, with U.S. potatoes, the possibilities are endless. Available in many varieties and formats, U.S. potatoes are always ready to elevate any dish with amazing taste and texture.

Indra Balaratnam is a consultant dietitian who has 22 years of experience in the field of nutrition and dietetics. She runs her own private practice, where she helps her clients to eat healthier. Indra holds professional memberships in the Malaysian Dietitians’ Association, where she is a Past President (Year 2011/2012); member of the American Overseas Dietetics Association (AODA) affiliate of the Academy of Nutrition and Dietetics of the US. 

Indra shared with us the fact that potatoes are actually very nutritious.  Potatoes are naturally fat free, cholesterol free, and low in sodium. In addition, potatoes are an excellent source of vitamin C, and those eaten with the skin are a good source of potassium.  Foods that are good sources of potassium and low in sodium, such as potatoes, may reduce the risk of high blood pressure and stroke.

Ms Indra also shared that although many people these days are worried about their carbohydrate intake, carbohydrates are one of the key nutrients in performance nutrition.  Athletes engaged in high volume and high intensity training require adequate amounts of carbohydrates for energy.  U.S. potatoes are an example of an excellent source of carbohydrates. They are rich in vitamin B6 and C, potassium, folate, fibre and antioxidants. “They are extremely versatile and filling, making it a convenient source for athletes” she elaborated. 

Organizer Potatoes USA is the marketing organization for the 2,500 commercial potato growers operating in the United States. They promote five main good quality potato products: fresh table-stock potatoes, fresh chipping potatoes, seed potatoes, frozen potato products and dehydrated potato products.

The night ended with a lucky draw with prizes sponsored by Shangri-La Tanjung Aru followed by a meet & greet session with Chef Emmanuel Stroobant.


Thanks to for the invitation : U.S. Potatoes 

For enquiries, contact Potatoes USA representative Eddie Saw at +60 12 2101376 / eddie. saw@totalms.com.myeddie.saw@totalms.com.my

More info at U.S. Potatoes Official FB Page

Photo by Radzie Rahman

Comments

  1. Pretty good post. Pictaram is an online instagram tool where you can analyze your accounts instantly with its own developed algorithm. With this tool you can instantly see your own profile strength and interaction rates. This tool is completely free.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a