Skip to main content

AZURE NEW FOOD JOURNEY at Le Meridien Kota Kinabalu

Le Méridien Kota Kinabalu launches a new food experience at Azure Pool Bar & Café with a delicious Asean street food concept.





According to General Manager Kanit Sangmookda, this was inspired by the name of the venue itself, “Azure”, which sounded similar to Asia. “Asia are known for their street food – Bangkok, Taiwan, South Korea and even in Malaysia. We want to share this not only with our hotel guests but to our local community as well, that they can now enjoy their favourite snacks right here at Le Méridien Kota Kinabalu”, he added.

Mr Kanit Sangmookda 

Guests can enjoy dishes like Ramly Burger, pisang goreng with cheese or chocolate, Chinese-style Oyster Omelette, Phat Kaphrao, Crispy Gojuchang Chicken Wings, 6-inch hot dog and more by ordering at the hawker-style stalls, where your choice of dishes will be served ala-minute.

Various of Delicious Asean Street Food 

We are also offering RM68 All You Can Eat Weekend Lunch available on Saturday and Sunday from 12pm to 3pm with swimming pool access. “We want to provide a venue for families and friends to enjoy their weekend with good food and fun pool time. They do not have to travel out of KK to have a mini getaway”, says Kanit.

Some dishes at All You Can Eat Weekend Lunch 

More photo at @miakassim

For more information, please check out their Instagram @azurepoolbarcafe

Comments

  1. Alahaii Mia.. sedap2 plak semuanya..klu dekat ni, sudah aku pigi makan sana selalu..hehe

    ReplyDelete
  2. I should thank you for the undertakings you have made in making this article. I am confiding in a similar best work from you later on as well.. Looking for some inspiration for your next trip? Find great vacation ideas and inspiration from Things to do with your source for the web's best reviews and travel ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a