Skip to main content

AMAZING THAI FOOD FIESTA BY LE MERIDIEN KOTA KINABALU

A three-week delicious Thai gastronomic experience with Chef Mama Duu!



Le Meridien Kota Kinabalu hosted its first Amazing Thai Food Fiesta with Guest Chef Mama Duu, the Head of Thai Kitchen at JW Marriot Khao Lak Resorts & Spa in Phuket Thailand. The 3-week gastronomic affair offers the best authentic flavours of Thailand at the all day dining venue - Latest Recipe, Lobby Level.



In partnership with AirAsia, Le Meridien Kota Kinabalu have especially invited Chef Mama Duu of JW Marriott Khao Lak, Phuket Thailand to showcase the authentic Thai flavours from the vibrant Thailand through her exquisite culinary skills and gastronomic creations.

Jasvir San-Ghera or fondly know as Mama Duu is a seasoned Thai Cuisine expert with 31 years of delicious experience in international hotels including Shangri-la Hotel Bangkok, Intercontinental Hotel Singapore, Sofitel Centara Grand Bangkok, Plaza Atheene Bangkok A Royal Meridien, Novotel Bangkok, and Bangkok Marriot as well as JW Marriott Khao Lak Resort & Spa where she currently heads the Thai Kitchen.

Chef Mama Duu is also no stranger to cooking shows - she was the guest chef at the luxury Escapes programme Australian TV Channel 10, Khun Toi Kitchen on Thai TV3 channel, Chef Nic TV Show, The Six O'clock Show and Amarin TV. She was also one of the judges for iron Chef Thailand.

The 3-gastronomic affair features a selection of a la carte - Monday to Wednesday from 12pm to 10pm, Thai Dinner Buffet - Thursday to Sunday (except on 10th & 17th August) from 6.30pm to 10pm at RM148nett (normal price) and RM128nett (prepaid voucher), One Night in Bangkok, a delicious Thai Street Food experience at RM118nett (normal price) and RM90nett (early bird) on 10th & 17th August from 6.30pm to 10pm and learn how to cook like a Thai with Chef Mama Duu in her Masterclass at RM118nett (normal price) and RM90nett (early bird) on 14th & 21st August from 11am to 3pm inclusive of lunch. Children under 4 years of age eats for free, while children aged from 5 to 12 years old enjoy a 50% off.

Mango with Sticky Rice .. aroi mak mak!


Savour the amazing Thai dishes especially prepared by Chef Mama Duu including beef soup e-san style, Gai Yang & Sticky Rice, Masamam Beef, Kra Pow Talay and many more!

Image from Yatieowner

General Manager Kanit Sangmookda officiated the event with Chef Mama Duu in a private Masterclass and food review at the hotel yesterday.


"As the first Thai General Manager in Kota Kinabalu, I am pleased to share the food of my hometown. We already knew Thai food is popular among the locals especially when our Thai Journey food stall was named as the favourite during the recent Semarakkan Ramadan Buffet. We are honoured to have Chef Mama Duu to join this food fiesta" he said. Kanit and Chef Mama Duu have previously worked together to promote Thai Cuisine in Le Meridien Jakarta. "We hope everyone will enjoy the menu Chef Mama Duu have curated especially for this event," he added.

Guests dining at any of the Amazing Thai Food Fiesta promotions stand a chance to win a return trip to Bangkok sponsored by AirAsia + 3D2N stay in a 5-star accommodations with breakfast for 2 persons at Le Meridien Bangkok or Renaissance Bangkok. Just upload a photo of you enjoying the food fiesta the Amazing Thai Food Fiesta promotion and tell us why do you love Le Meridien Kota Kinabalu's Amazing Thai Food Fiesta and tag #lemeridienkkthaifoodfest #lemeridienkk. Check out more online contest at Le Meridien Kota Kinabalu FB or IG @lemeridienkotakinabalu

Guests who attended the food review was also given an exclusive Masterclass session by Chef Mama Duu before they were introduced to her speciality dishes available throughout the Amazing Thai Food Fiesta.


In conjuction with the launching of the Amazing Thai Food Fiesta, Le Meridien Kota Kinabalu is offering a 3-day Flash Sale where guests can enjoy a Buy One Free One Voucher for the Thai Dinner Buffet. "Guests can purchase these vouchers from Latest Recipe from today (5 August) to Wednesday, 7 August 2019 at only RM148nett", said Kanit.

For more information and reservation, please contact +6088 322 227


Comments

  1. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a