Skip to main content

HYATT REGENCY KINABALU : FORTY WONDERFUL YEARS OF HOSPITALITY EXCELLENCE AND CARE

Hyatt Regency Kinabalu celebrated its 40th anniversary on 1 August 2019, commemorating four decades of milestone achievements. The property was officially opened as Kinabalu International Hotel by then Deputy Prime Minister YAB Dr.Mahathir Bin Mohamad on 11 May 1977.



Centrally located just 4 miles from Kota Kinabalu International Airport (KKIA), it is the first five-star international hotel in Sabah to offer business travellers and tourists first-class accommodation. In July 1979, Kinabalu International Hotel entered into an agreement with Hyatt Hotel Management Ltd (Hyatt), a company incorporated in Hong Kong, to manage the hotel which is now known as Hyatt Regency Kinabalu.



Over the past 40 years, the hotel has undergone a number of upgrading works to ensure that the best quality of services and facilities are provided to their guests. The works among others included the refurbishments of the 288 spacious guestrooms, Tanjung Ria Kitchen and Terrace, Avantang Spa & Gym, The Residence, and many more.



The 40th annversary event was officiated by Deputy Chief Minister and State Minister of Tourism, Culture and Environment of Sabah, YB Datuk Christina Liew. The auspicious event was also attended by Yang Berbahagia Datuk Haji Pengiran Mohd Hussein bin Datuk Haji Pengiran Mohd Nasruddin and Yang Berbahagia Datuk Maisuri Bin Besri, Former Managing Directors of Kinabalu International Hotel, Yang Berbahagia Datuk Haji Pangeran Saifuddin Pangeran Tahir, Managing Director of SEDCO Group and Yang Berbahagia Datuk Gordon Leong, Chairman of Kinabalu International Hotel Sdn Bhd.




The main highlight if the ceremony was the unveiling of extensive new mural paintings. Hyatt Regency Kinabalu collaborated with several talented local artists to create momentous murals showcasing the distinct culture and ethnicity of Sabah. The murals were also part of Hyatt's initiatives to promote Kota Kinabalu in the tourism industry, as the city is continually visited by tourists from all over the world. 



During the unveiling, 15 of Hyatt's longest-serving employees pulled the curtains to reveal the 165-foot-long mural on the property walls. As the employees drew down the curtains, master of ceremonies Ben Uzair recounted highlights from their career journeys, some spanning more than 34 years with the hotel, for a combined total of 546 years of experience among them.



To celebrate this milestone, Hyatt Regency Kinabalu is offering a series of special offers throughout the month of August 2019. This includes 40% discount of every 40th guest dining in at Tanjung Ria Kitchen for buffet lunch or dinner, and RM40 nett for all-time favourite signature dish, Oxtail Assam Pedas.

"In Hyatt, we prioritize the family value among one another, as we believe that having a strong bond among the employees will make the working environment become better. With the opportunities and great people we have, I believe tomorrow will continue to go from strenght to strenght," said General Manager Thor Gervasi.

The 40th anniversary celebration is not only meant to commemorate four decades of the hotel's milestone achievements, it is to honour the dedication and commitment of its employees, past and present. 




Comments

  1. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a