Skip to main content

WEEKEND BARBECUE DINNER BUFFET di Tangerin, The Palace Hotel Kota Kinabalu

Hi korang ! Ni ada berita baik Kmia nak kongsikan untuk mereka yang sangat suka makan hehe .. the food lover gitu. Terutama mereka yang gemarkan makanan panggang-panggang dan digrill-grill gitu. Kmia dah cuba so haruslah uar-uarkan jika ada benda sedap kan 😜


Bermula 5 Julai 2019 hari tu, The Palace Hotel Kota Kinabalu menawarkan kepada para pelanggannya hidangan buffet berkonsepkan barbecue pada setiap hari Jumaat dan Sabtu.



Para pelanggan boleh menikmati buffet ini bermula dari jam 6.30 petang hingga 10.30 malam di Tangerine Restaurant, The Palace Hotel Kota Kinabalu.


Kesemua makanan yang dihidangkan di Weekend Barbecue Dinner Buffet ini mendapat pengiktirafan halal dari Jakim. Jadi korang bolehlah menikmatinya tanpa was-was gitu.

Apa yang korang boleh makan di buffet ni? Sudah tentulah pelbagai hidangan barbecue yang dipanggang segar semasa sepanjang masa buffet.


Kepak ayam ada, kambing ada, daging lembu pun ada .. sea food pun ada. Tinggal korang pilih dan dipanggang.

Proses memanggang gitu. Korang tinggal tunggu dan makan hehe

Kepak Ayam Panggang! Tengok gambar ni, Kmia pula yang rasa craving balik



Selain daripada makanan yang dipanggang, terdapat juga hidangan lain ditawarkan untuk korang nikmati bersama-sama menu utama tadi.




Antara main course yang dihidangkan hari tu. Favourite Kmia, Spaghetti Aglio Olio .. sangat match gandingan bersama-sama dengan hidangan grill tu semua. 

Spaghetti Aglio Olio


Satu lagi favourite Kmia, Baked Mussel. Dimakan pula bersama-sama salsa sauce, perggghh mantap gitu. 




Menu berat-berat ja ada? Ada bah juga salad dan appertizer nya.

Salad Corner

Lagi appertizer menu yang sedap

Kalau dibahagian ni, Kmia tertarik dengan Pamelo Saladnya. Sedap! Gaya hidangan pun menarik.

Pamelo Salad

Dah habis makan tu semua, kita ke ruangan dessertnya pula. Ada pelbagai jenis manisan terdiri daripada kek, kuih muih melayu dan juga ABC ditawarkan kepada pelanggan.

Dessert Corner

Rambang mata memilih nak makan apa. Kmia punya pilihan tentu-tentulah Cheese Cakenya. Rasa cheesenya tak heavy .. cukup rasa gitu

Cheese Cake

Sebenarnya ada pelbagai lagi menu lain dihidangkan di Weekend Barbecue Buffet Dinner ni. Kalau Kmia cerita satu persatu memang penatlah korang membacanya. Jadi adalah lebih baik jika korang sendiri datang ke Tangerine dan mencuba sendiri hidangan buffet ini.

Harga??? Untuk menikmati kesemua hidangan ini korang hanya perlu membayar RM85 net untuk dewasa dan RM43 net untuk kanak-kanak berumur 6 hingga 12 tahun. Dan sekarang ni dorang tengah ada Promosi Buy 5 free 1. Orang yang ke-6 dapat makan percuma ataupun dalam erti kata yang lain seorang hanya perlu bayar dalam RM70 lebih sahaja.

So jangan dikasi lama. Dorang tengah tunggu kamurang ni .. hehe


Untuk maklumat lanjut atau tempahan, korang boleh hubungi hotel di talian +60 88 217222 atau email ke custcare@thepalacehotelkk.com atau terus ke datang ke hotel di

No 1, Jalan Tangki,
Karamunsing,
88100 Kota Kinabalu, Sabah

Selamat Menjamu Selera!

Comments

  1. Semua nampak sedap..Sis paling suka makan buffet hehehehe rasa puas makan. Nak makan apa semua ada hehehehe

    ReplyDelete
  2. Menu semua nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  3. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a