Skip to main content

WEEKEND BARBECUE DINNER BUFFET di Tangerin, The Palace Hotel Kota Kinabalu

Hi korang ! Ni ada berita baik Kmia nak kongsikan untuk mereka yang sangat suka makan hehe .. the food lover gitu. Terutama mereka yang gemarkan makanan panggang-panggang dan digrill-grill gitu. Kmia dah cuba so haruslah uar-uarkan jika ada benda sedap kan 😜


Bermula 5 Julai 2019 hari tu, The Palace Hotel Kota Kinabalu menawarkan kepada para pelanggannya hidangan buffet berkonsepkan barbecue pada setiap hari Jumaat dan Sabtu.



Para pelanggan boleh menikmati buffet ini bermula dari jam 6.30 petang hingga 10.30 malam di Tangerine Restaurant, The Palace Hotel Kota Kinabalu.


Kesemua makanan yang dihidangkan di Weekend Barbecue Dinner Buffet ini mendapat pengiktirafan halal dari Jakim. Jadi korang bolehlah menikmatinya tanpa was-was gitu.

Apa yang korang boleh makan di buffet ni? Sudah tentulah pelbagai hidangan barbecue yang dipanggang segar semasa sepanjang masa buffet.


Kepak ayam ada, kambing ada, daging lembu pun ada .. sea food pun ada. Tinggal korang pilih dan dipanggang.

Proses memanggang gitu. Korang tinggal tunggu dan makan hehe

Kepak Ayam Panggang! Tengok gambar ni, Kmia pula yang rasa craving balik



Selain daripada makanan yang dipanggang, terdapat juga hidangan lain ditawarkan untuk korang nikmati bersama-sama menu utama tadi.




Antara main course yang dihidangkan hari tu. Favourite Kmia, Spaghetti Aglio Olio .. sangat match gandingan bersama-sama dengan hidangan grill tu semua. 

Spaghetti Aglio Olio


Satu lagi favourite Kmia, Baked Mussel. Dimakan pula bersama-sama salsa sauce, perggghh mantap gitu. 




Menu berat-berat ja ada? Ada bah juga salad dan appertizer nya.

Salad Corner

Lagi appertizer menu yang sedap

Kalau dibahagian ni, Kmia tertarik dengan Pamelo Saladnya. Sedap! Gaya hidangan pun menarik.

Pamelo Salad

Dah habis makan tu semua, kita ke ruangan dessertnya pula. Ada pelbagai jenis manisan terdiri daripada kek, kuih muih melayu dan juga ABC ditawarkan kepada pelanggan.

Dessert Corner

Rambang mata memilih nak makan apa. Kmia punya pilihan tentu-tentulah Cheese Cakenya. Rasa cheesenya tak heavy .. cukup rasa gitu

Cheese Cake

Sebenarnya ada pelbagai lagi menu lain dihidangkan di Weekend Barbecue Buffet Dinner ni. Kalau Kmia cerita satu persatu memang penatlah korang membacanya. Jadi adalah lebih baik jika korang sendiri datang ke Tangerine dan mencuba sendiri hidangan buffet ini.

Harga??? Untuk menikmati kesemua hidangan ini korang hanya perlu membayar RM85 net untuk dewasa dan RM43 net untuk kanak-kanak berumur 6 hingga 12 tahun. Dan sekarang ni dorang tengah ada Promosi Buy 5 free 1. Orang yang ke-6 dapat makan percuma ataupun dalam erti kata yang lain seorang hanya perlu bayar dalam RM70 lebih sahaja.

So jangan dikasi lama. Dorang tengah tunggu kamurang ni .. hehe


Untuk maklumat lanjut atau tempahan, korang boleh hubungi hotel di talian +60 88 217222 atau email ke custcare@thepalacehotelkk.com atau terus ke datang ke hotel di

No 1, Jalan Tangki,
Karamunsing,
88100 Kota Kinabalu, Sabah

Selamat Menjamu Selera!

Comments

  1. Semua nampak sedap..Sis paling suka makan buffet hehehehe rasa puas makan. Nak makan apa semua ada hehehehe

    ReplyDelete
  2. Menu semua nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  3. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang