Skip to main content

THIRD CONSECUTIVE YEARS OF BIGGEST RAMADAN BAZAAR IN SUTERA HARBOUR RESORT, KOTA KINABALU

Throughout this holy month of Ramadan, Sutera Harbour Resort beckons everyone to discover a unique iftar experience in the biggest bazaar in Kota Kinabalu with our famous Selera Ramadan.




The promotion which starts at 6pm daily includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam, special ghazal performance and free parking.





At RM128.00nett for adults and RM64.00nett for children (6-12 years old), the promotion requires advance bookings. Just state your voucher number when making a reservation and bring along the original voucher when you come to this exciting experience.

For SHMGC and SPP members, if you present your membership card upon arrival, you will also enjoy a 25% discount (no bonus will be given).  Special discount of 20% is also given for bookings of 20 people or more and if you are a guest staying at our Resort.

Daily, various stalls offer countless spread that guarantee a satisfying experience. A selection of cold drinks like Air Bandung and Air Tebu will definitely satiate your thirst.



Make sure to catch the live cooking outdoor Roasted whole beef leg with pecik sauce, Whole Kambing panggang with oriental rice, Ikan bakar counter, Satay with condiment. Head over to Hot stall, Ayam Panggang Percik Kelantan, Ekor Lembu asam pedas, Kambing biryani. Be sure to grab a serving of Kerutup Daging before heading for that delectable Lemang with beef Serunding.

Kambing Briyani

Ayam Panggang Percik Kelantan

Ekor Lembu Asam Pedas


Other stalls offer even bigger selections of spread including Nasi kandar,  Laksa Nyonya, Fried Salted Fish, and Grilled Fish.



A varieties of kueh-muih are served on a daily basis like Kueh Lenggang, Kueh Lapis, Beronok Sago among others.  Desserts stall also offers a rich options of scrumptious sweet course. And who could ever resist the traditional Ice Kacang and ice cream with condiments of your choice.  The spread varies from time to time to give you even more unique experience.



Also available is our Meriahnya Raya outdoor catering package at RM120 nett per person with a minimum of 15 tables and above. Highlights are Raya buffet dishes, free floral arrangement and landscape, free LED screen backdrop and more.  Not forgetting Jom Sungkai dome set package at RM1,200 nett per table of 10 persons. 

Selera Ramadan  is held at the Grand Ballroom of The Pacific Sutera Hotel and ends at 10.30pm daily.

So come by and join us this Ramadan. We sure do promise you good times and even great memory.





For more information and reservations, please call 088 303671 or visit our website at www.suteraharbour.com 

Comments

  1. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a