Skip to main content

'From Rembau to KK' by Celebrity Chef Dato' Fazley at Promenade Café, Promenade Hotel Kota Kinabalu

Following two past successful collaborations with Celebrity Chef Florence's Dapur Nyonya and Celebrity Chef Ismail's Dapur Berapi during the month of Ramadan at Promenade Café in Promenade Hotel Kota Kinabalu, Promenade Hotels & Resort will this time around, fly Celebrity Chef Dato' Fazley 'From Rembau to KK' (at Promenade Café, Promenade Hotel Kota Kinabalu) and 'From Rembau to Bintulu' (at Peppers Café, Promenade Hotel Bintulu).



During the pre-lunch of Promenade Café 2019 Ramadan Buffet Sungkai 'From Rembau to KK' which was officially witnessed by Guest of Honour - Y.B. Datuk Christina Liew, Deputy Chief Minister and Minister of Tourism, Culture & Environment Sabah, Chef Dato' Fazley showcased his unique - Sweet Table Demonstration - a theatrical made-on-the-spot dessert at Promenade Café, Promenade Hotel Kota Kinabalu.



Anyone can have a go at cooking but to cook really well, you need to have a real passion for it. And that's something that celebrity-turned-chef, Dato' Fazley Yaakob - Founder, Owner and Executive Chef of SukaSucre Bistro: From Rembau to Paris has in spades. The theme for this year's Ramadan at Promenade Café: 'From Rembau to KK', was inspired by Chef Dato' Fazley's SukaSucre Bistro: From Rembau to Paris - An award-winning family restaurant. Originated from Negeri Sembilan, Chef Dato' Fazley's signature dishes include:- 

  • Kepak Ayam Sambal Minang
  • Kerabu Daging Salai
  • Salted Egg Yolk Cream Pasta
  • Daging Salai Lemak Cili Api Dengan Mangga Muda
  • Rendang Daging Minang
  • Ayam Pop Sambal Hijau
  • Udang Salai Lemak Cili Api Dengan Ikan Masin
  • Seafood Salai Station with 5 Sauces (Sambal Hijau, Sambal Merah, Sambal Minang, Sambal Kicap and Sambal Asam)



Seafood Salai Station with 5 Sauces (Sambal Hijau, Sambal Merah, Sambal Minang, Sambal Kicap and Sambal Asam)

Daging Salai Lemak Cili Api Dengan Mangga Muda

Kerabu Daging Salai

Kepak Ayam Sambal Minang


.... all will be featured in Promenade Café's Buffet Sungkai spreads throughout the month of Ramadan together with Promenade Café's very own signature dishes such as Rendang Ala Firdaus and existing international buffet dinner spread.

Here's a Special Treat!!! Early Bird Vouchers are Now Available for Sale at RM118 per person. Be sure to save the date Wednesday, 15th May 2019 for a Meet & Greet with Celebrity Chef Dato' Fazley in person at Promenade Café, Promenade Hotel Kota Kinabalu. For purchase of vouchers and reservations, call F&B Hotline at (60)(88)252396.

Comments

  1. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a