Skip to main content

Le Méridien Kota Kinabalu Unveils Auspicious Celebrations

Joe from https://curiostraveller.com with The Prosperity Salmon Yee Sang

It’s a delicious and auspicious Chinese New Year celebration this year at Le Méridien Kota Kinabalu. Let’s welcome the Lunar New Year with good wishes for fortune, happiness as well as healthy and long life.

Begin your festivities with the hotel’s fresh and delightful Prosperity Salmon Yee Sang from 22 January to 19 February. Priced at RM98nett for small, RM128nett for medium and RM168nett for large, the Yee Sang Platter is available for dine it or takeaway.

Chinese New Year is a time for reunion of friends and families, and what better way to complement these delightful gatherings with an array of sumptuous cuisines. Indulge in Le Méridien Kota Kinabalu’s lavish Chinese New Year Buffet offerings this year featuring popular dishes like Stir Fried Lamb with Honey Sesame, Creamy Mussel Salted Egg, Wok-fried Butter Prawn with Egg Moss as well as Braised Chinese Cabbage with trio of Mushrooms.








Enjoy these and more appetizing dishes with Le Méridien Kota Kinabalu Reunion Dinner Buffet (4 February) at RM138nett per adult, Lunar Lunch Buffet (5 February) at RM108nett per adult, Auspicious Dinner Buffet (5 & 6 February) at RM138nett per adult and Chap Goh Mei Dinner Buffet (19 February) at RM138nett per adult.

In conjunction with the lunar celebration, the hotel is pleased to introduce their Oriental Weekend Dinner Buffetavailable only this February (8 to 24 February) with a wide selection of Chinese Style Gastronomy. This appetizing buffet is available every Friday, Saturday and Sunday at RM138nett per adult.

The Desserts!

For a private and luxurious celebration, Le Méridien Kota Kinabalu also offers four delectable Chinese New Year Set Menus at RM888nett, RM1088nett, RM1288nett and RM1,888nett. Each set menu features a harmonious of 8 or 9 combination of scrumptious dishes with free flow of Chinese Tea. Call the hotel’s Event Specialist at +60 88 322215 for more perks and details. The menu’s specifications are in the brochure below, feel free to download it.




Le Méridien Kota Kinabalu will be hosting a Lion Dance Showcase by Yik Nam Lion Dance on the first day of Chinese New Year (5 February 2019) at the hotel lobby at 11am followed by Yee Sang Toss with the management of the hotel and hotel guests.

This bountiful Chinese New Year dishes was exclusively prepared by the hotel’s Chinese Chef- Chef Lum Kai Man and his culinary Team. According to Executive Chef Fahdrul Abd Malek, Chef Lum Kai Man has a long culinary spanning over 30 years, specializing in Chinese cuisines. “Chef Lum’s approaches on food, taste as well as use of ingredients are creative and innovative. His menu boasts authentic and high quality Chinese culinary experiences,” he added.

For more information on the hotel’s Chinese New Year specials, please call +60 88 322227 or check out their Facebook page, @lemeridienkotakinabalu.


Note : Original post from curiostraveller.com

Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a