Skip to main content

Nando’s Celebrates 20 Years of PERi-PERi Perfection!

11th July 2018 | Nando’s the iconic brand that is loved the world over, celebrates its 20th birthday here in Malaysia. From its humble beginnings in Jalan Telawi, Nando’s has grown to be a favourite amongst the flamed-grilled chicken enthusiasts locally. Sizzling the hearts of Malaysians with its glorious PERi-PERi sauce, trademark cheeky wit and out spoken humour, the brand has not only introduced to Malaysians, really really good chicken, but a host of other delectable eats that keep them coming back for more.




Truly passionate about chillies, Nando’s grows its own PERi-PERi chillies with the help of over 1,400 independent farmers in South Africa. Mixing these fiery little wonders with onions, oil, herbs, fresh lemons and a kick of garlic produces the brand’s unparalleled secret weapon, the Nando’s PERi-PERi sauce.

Putting flavour first and heat second, the Nando’s PERi-PERi sauce is unlike the ‘all-out-burn’ of other chilli sauces. The chickens are marinated in the sauce for 24-hours and then basted with ones choice of heat level ranging from Lemon & Herb to the fiery Extra Hot.



“We are very excited about reaching such a significant milestone here in Malaysia. We started in 1998 and 20 years on and we are still firing up the tastebuds of our amazing fans and hitting a few new-comers as well.  Our magical little chilli called PERi-PERi is to thank for this as it is our heart and our heat and it is truly unique to Nando’s,” commented Stephen Chew, CEO of Nando’s Malaysia.

In Sabah alone, Nando’s has opened  three restaurants to ensure fans always have a coop to go to when they are in need of some PERi-PERi goodness. Having first opened in 1 Borneo almost five years ago, Nando’s has since nested comfortably in the hearts of the Kota Kinabalu people. 

The brand’s success is rooted in its value-for-money offering, giving chicken lovers a bang for their buck. For less than RM20, patrons get to enjoy a full hearty meal of a flame-grilled PERi-PERi quarter chicken and servings of two delicious sides of their choice. The loyalty programme, a Nando’s mobile application, also showers fans with the best rewards by allowing them to redeem a free quarter chicken, right up to a whole chicken by collecting just nine chillies.

As an added bonus in conjunction with their 20th Birthday, Nando’s is giving the people of Kota Kinabalu even more reasons to celebrate. All restaurants, which are 1 Borneo, Oceanus and Imago, will be setting up an Ayam Lucky Draw board where 100 PERi-PERi lovers stand a chance to win anything from free sides to Full Platters (whole chicken with 2 large or 4 regular sides) daily. All they have to do is present their receipt for a chance at the draw.



The brand which has procured almost a cult status in Malaysia also have PERi-PERi sauces that fans can purchase for their home consumption, because sometimes, a dose of PERi-PERi is all one needs.

“It is truly a moment of great pride and honour to have completed two successful decades here. Malaysia has been fantastic for Nando’s as the Malaysian pride of diversity, hospitality and sense of family reflects the values that Nando’s holds dear. At Nando’s, we believe that the people and experience is what counts; and it is extremely satisfying to see so many fans enjoying the Nando’s experience wholeheartedly,” added Chew.

PERi-PERi Interesting Facts

PERi-PERi chillies are unique to Nando’s
It takes 42,000 chillies to fill one 14kg bag and 25,000 bags are filled every year – that’s over a billion chillies!
Each chilli plant produces about 300 chillies which are hand-picked and plucked one at a time
They are also hand-sorted and naturally dried in the African sun
PERi-PERi chillies contain capsaicin that delivers a ‘feel-good’ effect – your pupils will dilate and your metabolic rate will increase as you feel the rush of endorphins
PERi-PERi is also rich in Vitamins A, B and C


-End-

About Nando’s 

The story of Nando’s began in a small Johannesburg suburb in South Africa in 1987, with all the passion for Portuguese-inspired flame-grilled PERi-PERi chicken. In 1998, Nando’s opened its first restaurant in Kuala Lumpur and has been grilling Malaysian’s taste buds ever since. Now Malaysia is home to 76 Nando’s restaurants across various states, best known for its legendary and delicious flame-grilled PERi-PERi chicken. At Nando’s, we surround our customers with warmth, hospitality and fun, whilst offering them a meal to remember.

Served in their signature heat levels- Lemon & Herb, Mango & Lime, Mild, Hot & Extra Hot - on, or off the bone, in a wrap, burger or pitta, and served with a delicious selection of sides, salads, appetisers and sharing platters, Nando’s offers great variety, and mouth-watering recipes to please all food palettes. You’ll find yourself spoilt for choice!

Whether you go for a quick bite, a family party, a fun night out with friends, it won’t be just your taste buds that are invigorated. For further information visit our website: www.nandos.com.my

Issued by Nando’s Chickenland Malaysia Sdn Bhd through Continuum PR Sdn Bhd. For media enquiries, please contact Jeremy (jeremy.fong@continuumpr.com / 012.639.1779) or Michelle Bridget (michelle.bridget@continuumpr.com / 012.697.7356)

Comments

  1. Best jugak nando's ni kan..Btw, happy celebrate 20 years nandos.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a