Skip to main content

MEDIA TOSSED HEALTHY PROSPERITY 'YEE SANG' TO GOOD FORTUNE AT PROMENADE HOTEL KOTA KINABALU'S NEWLY REFURBISHED DYNASTY CHINESE RESTAURANT

Assalamualaikum

Kota Kinabalu, Sabah. Tuesday, 13th February 2018 | Chinese New Year celebration is never complete without the partaking of the traditional auspicious salad dish known as 'Yee Sang'.


To kick start the 2018 Chinese New Year, Promenade Hotel Kota Kinabalu shared a customary tossing of 'Yee Sang' session with members of the press led by the hotel's Managing Director - Tan Sri Yee Ming Seng before indulging in a tantalizing medley of Must-Try halal signature Dim Sums specially prepared by the Hotel's Executive Chef Alvin Tan & his team of Master Chef's at its Newly Refurbished Dynasty Chinese Restaurant.


The event earlier saw a simple ribbon cutting ceremony by Tan Sri Yee Ming Seng to signify the soft opening of the Newly Refurbished Dynasty Restaurant - just in time to welcome 2018 Chinese New Year.


"Tables at Dynasty Restaurant were booked like hot cakes for the upcoming Chinese Reunion Dinner on Thursday, 15th February 2018. However, we're still accepting bookings and serving the same Reunion Dinner Set Menus at Bougainvilla Room (1st Floor), Promenade Hotel Kota Kinabalu." - said Ms. Anita Chung, Group Director of Sales & Marketing. "One great news in conjuction with the soft opening is that we'll be giving a 20% Discount on total Food & Beverage Bill from Monday, 19th February until Tuesday, 13th March 2018. It's a "Chinese New Year Gift" for all supportive diners." added Anita

Due to its past overwhelming response, Chef Alvin & his team will continue to serve this year's 'Yee Sang' condiments with healthy Olive Oil to usher in Good HEALTH, Fortune, Luck, Wealth and Longevity throughout the year.


Besides the Healthy Prosperity 'Yee Sang', which available for takeaways until 2nd March 2018, the media also given a chance to sample the Must-Try range of Dim Sums made available from 1st to the 3rd Day of the Chinese New Year (16th to 18th February 2018) from 7.30am - 2.30pm at the Rafflesia Grand Ballroom (1st Floor) Promenade Hotel Kota Kinabalu. Thereafter, Dim Sum will continue to be served at Dynasty Restaurant from 11.30am - 2.30pm on weekdays and 7.30am - 2.30pm on Saturday and Sunday.

The list of highly recommended Dim Sums by Dim Sum Chef Arthur Chew Foo Chung is as follows :-

  • Supreme Steamed Dumplings Topped with Baby Abalone
  • Steamed BBQ Chicken Buns
  • Steamed Cyrstal Prawn Dumplings
  • Steamed Crystal White Fungus Dumplings With Baby Abalone
  • Deep Fried Yam Puffs With Minced Chicken
  • Deep Fried Prawns Wrapped With Beancurd Skin And Topped With Cheese
  • Traditional Steamed Chicken & Prawn Dumplings
  • Rice Noodles Stuffed With BBQ Chicken or Shrimp With Spring Onions
  • Dynasty Restaurant's Signature Fried Rice
  • Seasonal Vegetables
  • Chilled Sago Cream With Mango & Pamelo

Deep Fried Prawns Wrapped with Beancurd Skin and Topped with Cheese

Dynasty Restaurant's Signature Fried Rice

Deep Fried Yam Puffs with Minced Chicken

Apart from Prosperity 'Yee Sang' and Hong Kong Style Halal Dim Sum, the hotel's Halal Dynasty Chinese Restaurant is also serving a host of Chinese New Year Set and Ala Carte Menus. Various activities and promotions on Valentine's Day and 1st Day of Chinese New Year are all in the attached flyers & newsletter.

For current, ongoing and upcoming Food & Beverage promotional details at the Promenade Group of Hotels, call 
Promenade Café in Kota Kinabalu [Tel: (60)(88) 252 396 / 265 555 Ext: 5107] ; Café@se7en in Tawau [Tel: (60)(89) 982 910] and Peppers Café in Bintulu [Tel: (60)(86) 858 888].


Comments

  1. wow.. nice sharing... mlm ni makan besar la diorg... by the way Happy CNY bg mereka yg menyambutnya

    ReplyDelete
  2. mlm ni makan besar...
    yeay...esok g rayaaa...

    ReplyDelete
  3. dari dulu lagi teringin nak tahu apa ramuan dalam yee sang.
    Kalau halal, nak jugak AS rasa hihi~

    ReplyDelete
  4. realities that you need to know to remain in the progression of Good Fortune
    contact voyance

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a