Skip to main content

Salad-salad cinta

Assalamualaikum

Hi korang!

Bukan .. bukan nak review drama baru 😂 walaupun seakan-akan tajuk drama cinta cintun. Kmia sendiri mo termuntah hijau mo bubuh tu tajuk 😛.
Tapi memandangkan sesuai sikit dengan apa yang mo diceritakan, korang layan sajalah ye.

Alkisahnya 6hb Oct tu,  jumaat lepas adalah hari kelahiran Tuan Besar di rumah Kmia 🙊. Hubby Kmia ler. Tak sedar dah nak masuk angka 40-an. Tahun ni last angka depan no 3.
Masuk umur yang sangat matang orang bilang (sebelum ke kilauan emas). Umur ni yang kena berjaga-jaga .. kesihatan khususnya dan wajib amalan kita.

Tuan Besar umur 39 tahun bersama dengan anak-anaknya

Berbalik kisah salad-salad cinta itu, hubby Kmia ni bukan suka pun orang celebrate2 birthday dia, tapi memandangkan isterinya ini prihatin maka dia terpaksa akur je lah. Tahun lalu belikan dia [red-velvet-untuk-mu] .. tapi akhirnya Kmia yang habiskan sebab dia sedang berdiet, maka tahun ni ubahsuai sikit. Tetap dari Secret Recipe tetapi yang sesuai dengan orang yang sedang mentenkan berat badan. Sebab tu lah terhasilnya salad-salad cinta 😘

Salad-Salad Cinta 😉

Sekejapan licin salad tu ye sebab Kmia pun tumpang sekaki. Sedap bah! 

Selamat hari lahir hubby ..... 😘




Comments

  1. hepi bestday buat suami kmia..:)

    ReplyDelete
  2. happy birthday to husband awk

    ReplyDelete
  3. Happy birthday to DZ ...
    wah, ingatkan mau review drama tv terbaru ...
    apapun, pilihan yg bijak utk org yg sedang menjaga kesihatan..
    birthday tak semestinya kena makan kek :)) ...

    ReplyDelete
  4. Happy birthday dzul..bah buli buat salad2 utk reunion sdh ni..hehe

    ReplyDelete
  5. Happy birthday dzul..bah buli buat salad2 utk reunion sdh ni..hehe

    ReplyDelete
  6. Selamat hari lahir buat husband kak mia . Mcm menarik salad tue . Xder resepi ke

    ReplyDelete
  7. Share rsepi salad cinta tu kmia. Leh buat nti. 😊

    ReplyDelete
  8. happy besday tu your asben, mia.
    sebaya aida :)
    and besday bulan yg sama plak tu.

    ReplyDelete
  9. Happy Belated Bezday Tuan Besar.... moga sentiasa dlm limpahan rahmat Allah.
    Bagus bagus.... elok sangatlah tu Kek Bezday di tukar kepada Salad Cinta. Healthy pun healthy... lagi pun muak makan kek hari tu tak habis lagi kan hahaha..

    Teringin pulaklah nak makan salad

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a