Salad-salad cinta - Mia - Memories of Mine

Latest

Thursday, October 12, 2017

Salad-salad cinta

Assalamualaikum

Hi korang!

Bukan .. bukan nak review drama baru 😂 walaupun seakan-akan tajuk drama cinta cintun. Kmia sendiri mo termuntah hijau mo bubuh tu tajuk 😛.
Tapi memandangkan sesuai sikit dengan apa yang mo diceritakan, korang layan sajalah ye.

Alkisahnya 6hb Oct tu,  jumaat lepas adalah hari kelahiran Tuan Besar di rumah Kmia 🙊. Hubby Kmia ler. Tak sedar dah nak masuk angka 40-an. Tahun ni last angka depan no 3.
Masuk umur yang sangat matang orang bilang (sebelum ke kilauan emas). Umur ni yang kena berjaga-jaga .. kesihatan khususnya dan wajib amalan kita.

Tuan Besar umur 39 tahun bersama dengan anak-anaknya

Berbalik kisah salad-salad cinta itu, hubby Kmia ni bukan suka pun orang celebrate2 birthday dia, tapi memandangkan isterinya ini prihatin maka dia terpaksa akur je lah. Tahun lalu belikan dia [red-velvet-untuk-mu] .. tapi akhirnya Kmia yang habiskan sebab dia sedang berdiet, maka tahun ni ubahsuai sikit. Tetap dari Secret Recipe tetapi yang sesuai dengan orang yang sedang mentenkan berat badan. Sebab tu lah terhasilnya salad-salad cinta 😘

Salad-Salad Cinta 😉

Sekejapan licin salad tu ye sebab Kmia pun tumpang sekaki. Sedap bah! 

Selamat hari lahir hubby ..... 😘




8 comments:

  1. Happy birthday to DZ ...
    wah, ingatkan mau review drama tv terbaru ...
    apapun, pilihan yg bijak utk org yg sedang menjaga kesihatan..
    birthday tak semestinya kena makan kek :)) ...

    ReplyDelete
  2. Happy birthday dzul..bah buli buat salad2 utk reunion sdh ni..hehe

    ReplyDelete
  3. Happy birthday dzul..bah buli buat salad2 utk reunion sdh ni..hehe

    ReplyDelete
  4. Selamat hari lahir buat husband kak mia . Mcm menarik salad tue . Xder resepi ke

    ReplyDelete
  5. Share rsepi salad cinta tu kmia. Leh buat nti. 😊

    ReplyDelete
  6. happy besday tu your asben, mia.
    sebaya aida :)
    and besday bulan yg sama plak tu.

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!