Skip to main content

Ko tenung apa tu dik?

Assalamualaikum

Salam ramadan pertama dan selamat berpuasa 😊

Godek-godek gambar terjumpa pula gambar tahun 2010 ni. 

Masa ni Damia masih dalam proses .. kihkihkih Shumi baru 4 tahun, Shamzi pula baru ja 2 tahun. Harum baby pun belum hilang lagi. 

Yang paling besar tu anak kakak Syafiq, sekarang dah 16 tahun, besar dan tinggi dari aku. Yang baju hijau malu-malu anak adik, sekarang dah darjah 5 juga dah hampir sama tinggi dengan aku. Semua gen tinggi menggalah. 

Pejam celik pejam celik *ayat klise* tak sedar bah anak-anak membesar. Cabaran membesarkan anak juga semakin susah tak kira dari segi kewangan dan juga cara didikan. Anak-anak sekarang bukan cam kita dulu, sekarang terlalu banyak terdedah dengan budaya-budaya yang tidak sihat. Huhu

Moga2 anak-anak kita semua sentiasa dibawah lindunganNya.

Korang aku bukan bersyarah pasal tu .. sebenarnya nak suruh korang tengok persamaan 3 gambar ni ... apa yang korang nampak ?




*apa yang ko tenung tu dik ??? 3 kali snap gambar ko asyik belek jari ko ja kihkihkih*


Note : sedang bercutian 3 hari .. sambut awal ramadan di kampung



Comments

  1. Ramadhan Kareem Mia..
    Selamat berpuasa dan menjalani ibadah dibulan yg penuh berakoh ni :)

    Bestnya berpuasa di kampung..

    ReplyDelete
  2. shamzi tgh fikir cmna mau baut peace ba tu.

    ReplyDelete
  3. muka dan kepala semua sama ! hehehehe..

    selamat berpuasa kak ;)

    ReplyDelete
  4. Heee... sebenarnya tengah susun jadi nak buat peace tu Mia:)

    Selamat menjalankan ibadah puasa dari kakak.

    ReplyDelete
  5. Betul kata kakak zakie tu mia..adik tengah susun jari nk belajar buat peace tu..comel je gayanya tu.hehe

    ReplyDelete
  6. Betul kata kakak zakie tu mia..adik tengah susun jari nk belajar buat peace tu..comel je gayanya tu.hehe

    ReplyDelete
  7. Keliru tu.. nak buat gaya high-5 atau shhh ~ hehe

    Salam Ramadhan..

    ReplyDelete
  8. Ekekeke.. Dok mikir mcm mana nak buat peace ☺☺

    Selamat berpuasa babe.

    ReplyDelete
  9. Haha.... tengah syok dapat buat jari gitulah kot Mia. Maklumlah budak baru dapat akal katanya...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa