Skip to main content

Info Bantal Busuk

Assalamualaikum

Salam Ramadan yang ke-10

Terjumpa info menarik ni di FB semalam .. bila baca semua info cam semua pun mengena dengan anak dara kenit aku yang sorang tu Damia. Bantal busuk dan dirinya tidak dapat dipisahkan gitu. :P


Sumber : Facebook


Damia siang malam asyik berkepit ja dengan bantal kesayangannya tu. Ke hulu ke hilir itu ja bantal tu dibawanya. Pantang ada orang kacau atau ambil bantalnya mesti mengamuk abis dia. Kemana-mana kitaorang pegi yang mana kena bermalam ditempat tu, wajib bawa bantalnya. Kalau tak memang macam kucing kehilangan anaklah si Damia. Tak dapat tidur. 

Nasib baik dia tak bawa ke sekolah. Hari tu dia dah siap kepit bantal nak ke sekolah, nak dibawanya lah tu .. aku bagitahu cikgu marah Damia nanti, nanti kawan-kawan ambil bantal Damia tu, mesti Damia sedih kan ... 
Ok si Damia akur tapi bab nak berpisah dengan bantalnya tu aku tak boleh tahan tengok .. macam lah tak balik rumah nanti, siap digomolnya bantal tu, say bye bye lagi .. nanti Damia balik rumah k sambil letak pelan-pelan bantal atas sofa. Ngengada betul :P



*Nah budak sedang baik punya menghidu haruman bantalnya. Ni gambar tahun lepas, dah nampak kehitaman bantal tu. Sekarang lagilah. Kalau aku upkan gambar bantal busuk Damia yang paling terbaru, takut pula korang termuntah hijau menengoknya hehe*




Note : Kadang-kadang Uminya ni tumpang cium bantal busuk Damia juga, yelah busuk-busuk bau Damia melekat kat bantal tu dah.. hehe



Comments

  1. Bau bantal busuk ni, hanya empunya yang rasa sedap jak baunya.. hehe.. nasib bantal kecik.. kalo bantal peluk jd bantal busuk.. besar juga mo bwa.. hehe

    ReplyDelete
  2. Haha comel Damia, betul tu kalau bantal tu sejak baby, mama pun tumpang bau sebab rindu bawa bau Damia masa baby tu.. :)

    ReplyDelete
  3. hahaha terus teringat anak buah

    ReplyDelete
  4. Sayang nya Damia dengan bantal busuknya sampai nak bawa ke sekolah ya...
    Biasa yang akak tengok budak yg ada bantal busuk ni ,kalau tertinggal jika pergi memana,haru jadinya...

    ReplyDelete
  5. saya adik beradik mmg tak diajar ada bantal busuk walaupun saya memang teringin. huhuh

    ReplyDelete
  6. Akk tak de bantal busuk. Anak anak pun takde bantal busuk. Rembat je mana mana bantal yang ada.

    ReplyDelete
  7. Hihi... itulah penangan bantal busuk bukan calang-calang mahu tak tidur dibuatnya kalau tak ada..

    ReplyDelete
  8. mak saya dulu selamba je bakar bantal busuk adik saya..dekat seminggu lah kawan tu 'kehilangan'.

    ReplyDelete
  9. err dania..aunty dan syakirah ade bantal busuk jugak..kekekee

    ReplyDelete
  10. Melekat sampai ke besar ye Mia..... Tapi tak pe sebab dia boleh kontrol, ok lagi tu.
    Anak anak okje tak de pulak yg cenggini. Dulu ada jugak kita yg ngengada suruh dia pegang toy tapi tak melekat pulak.

    Hihi sanggup jugak cium bantal busuk anak ek

    ReplyDelete
  11. Ni kalau ada bantal busuk, siaplah memang sampai besar tak mahu berpisah. Anak saudara lelaki saya ada satu macam ni. Katanya sampai umur 17 tahun nanti dengan rasminya nak buang bantal busuk tu masuk tong sampah tapi sampai la ni ada lagi. Bila dia travel siap pack siap-siap masuk luggage. Memangnya bucu bantal tu tempat mencium 'bau'. Warna jangan cakaplah, memang meroyan kalau tengok!

    ReplyDelete
  12. Pernah basuh tak bantal busuk ni...hehehe...

    ReplyDelete
  13. nampak gaya memang tak boleh berenggang dengan bantal busuk tu.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a