Skip to main content

Gembira memanjang

Assalamualaikum

Salam ramadan ke-11




Aku bagi korang tengok gambar ni ... hepi ja kan .. (^__^) Aku tengah santai-santai melepek depan tv tetiba nampak pemandangan camni, haruslah dicapture gitu. 

Mula-mula tu Damia sorang yang nyanyi kat depan kipas tu, mungkin yang lain nampak cam best, terus abang-abang dan sepupunya join sekali. Ambik ko bergema rumah atuk dengan suara robot cute hehe

Ingat terus zaman budak-budak kita kan. Happy memanjang tak payah pikir apa-apa gitu. 




Note : Setelah 2 hari demam hari ni aku dah ok ... alhamdulillah. Dapat berpuasa dengan selesa. 



Comments

  1. macam tulah budak-budak kan...mcm nak kembali pada budak2 pulak...x perlu nak memikirkan pasal masalah...hahha

    ReplyDelete
  2. zaman sue kecik2 dulu pun suka buat macam tu juge :)

    ReplyDelete
  3. Hihi... kita pun dulu buat macam mereka ini juga kan Mia
    Rasa akak semua kita pun pernah buat:)

    ReplyDelete
  4. seronok main gitu. bulan puasa tak boleh main sangat nanti letih.

    ReplyDelete
  5. seronok main depan kipas tu mia .Anak akak Iman pun suka buat apatah lagi dia tengok kat Upin Ipin tu..

    ReplyDelete
  6. Untung jadi budak-budak ni. Tak payah susah hati nak fikir banyak perkara. Happy aje. Dari bangun pagi sampai tidur malam. Dalam mimpi pun masih senyum lagi!

    ReplyDelete
  7. memang seronok sangat tu, betul zaman kanak2 paling best tak perlu fikir apa2 happy je kan

    ReplyDelete
  8. Arwah nenek pula selalu marah kalau buat begitu.. huhu.. tapi main juga.. haha..

    ReplyDelete
  9. budak2 memang cenggitu naluri nya yg selalu nak happy je
    kita orang dewasa ni yg selalu ada problem macam2 haha
    kejab gumbira kejab sedih
    itulah orng suka berbalik zaman dulu2 zaman kanak2 yg happpyyyyy je

    ReplyDelete
  10. Mmg nostalgia ni...seronok sangat kalau dapat dengar suara yg menggigil gigil tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa