Skip to main content

Nasi Arab di Mashawi Grill!

Assalamualaikum


Sejujurnya aku bukan peminat nasi arab ... hari tu dah pernah test makan di beberapa restoran tapi tak menepati selera aku. Bagi aku nasi arab ni satu hidangan yang 'kering', hanya nasi dan juga ayam atau kambing yang telah dipanggang. Kering tak berjus gitu.

Hingga hari tu aku ternampak dalam FB kawan-kawan yang berkongsikan tentang satu restoran yang menjual pelbagai menu nasi arab dan juga makanan dari timur tengah.
Tengok gambar memang nampak menyelerakan dan begitu menarik.
Tanya kat kawan mana tempat tu, dia kata restoran ni baru sahaja dibuka di kawasan Indah Permai, Kota Kinabalu. So set dengan hubby nanti akan pegi cuba makan kat situ.
Terasa berliur tengok gambar-gambar makanan yang dikongsi kawan-kawan.
Kata mereka memang sedap dan menyelerakan.

Aku nak pegi cuba selalu tak kena masa .. hingga restoran tu telah berpindah di sebelah Hotel Tang Dynasty Jalan Sepanggar tu.
Dan sabtu yang lalu akhirnya aku dan hubby serta anak-anak ke restoran yang diwar-warkan dalam FB tu. Nak tengok dan rasa betul ke seperti yang dikatakan oleh kawan-kawan aku tu. Makanan dia semua memang pergghhh!



*Menu di restoran ni ... ringkas dan senang nak buat pilihan. Ada nasi arab, roti pita, ayam panggang, kambing panggang dan menu sampingan yang lain*




*Restoran Mashawi Grill nama diberi gitu .. nak tahu maklumat tentang restoran ni boleh je ke FB dorang .. *




*Minuman yang kami order hari tu .. gelas dia besar gedabak gitu. Harga dia dalam lingkungan RM2 lebih .. berbaloi dengan saiz minumannya*




*Set Roti Pita Ayam .. roti pita dia memang lembut giler .. ada rasa sedikit crunchy2 di luar .. inti dia memang meriah .. harga 1 set cuma RM10.90*




*Yang ini Set Lamb Shank Stew dengan Nasi .. Harga RM16.90 .. ni korang wajib cuba. Daging kambing dia memang lembut dan sangat berperisa. Bau dia memang tak ada. Aku kan bukan seorang penggemar daging kambing .. sebab bau dialah tak berapa masuk dalam tekak. Tapi yang ini memang tak bau hamis kambing tu hehe*




*Set Chicken Mashawi dengan Nasi .. yang ini pun korang mesti order. Harga RM12.90. Ayam dia memang saiz besar punya dan walaupun ianya dipanggang, rasa berjus dia memang masih terasa*




*Dan yang ini, killer menu di Mashawi Grill ... sehingga aku terlupa bahawa aku bukan penggemar daging kambing ... hehe susah nak cakap, korang datang dan rasa sendiri ... memang sedap giler. Aku suka roti dia yang crunchy dan lembut serta inti kambing dia tu .. pergghhh .. Set Turkish Pide Pizza, harga RM16.90 untuk inti kambing dan RM15.00 untuk inti ayam. Ni aku bagi 10 bintang!*


Ok cukup ... aku pula yang terliur balik bila nampak gambar-gambar ni



Comments

  1. makanan semua nampak best best belaka, dan yang penting harga dia sangat berpatutan..

    ReplyDelete
  2. Betul-betul best ni Mia
    Kakak suka makan di restoran yg menghidangkan cuisine macam ni:)

    ReplyDelete
  3. laparnya tengok makanan pagi-pagi ni..hehe

    ReplyDelete
  4. Habis camne ni Mia? Takkan nak kena booking tiket ke KK pulak ni weyh...hihi...
    Harga makanan sekarang ni mmg rate gitulah kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang