Skip to main content

Merajuk ??

Assalamualaikum

Last post was a month ago ... ceh muncul2 terus berspeaking london. 
Ingatkan tercapailah azam rajin update blog tahun ni. Rupanya hangat2 ta** ayam jak. Huhu

Kesibukkan dari awal tahun terus menghalang aku nak post entri dan berblogwalking. 
Lamanya tak menumpang bergossip dan membuzy body dengan cerita rakan yang lain. 
Cam si Fiza Rahman tu, ntah masa bila pula dia preggy, tau2 jak dah bersalin. Dah 4 orang anak ko noks.  Ni yang terasa ada jeles di hati. 
Ye lah happy ja bila dah selamat bersalin dan ada baby. 

Lama tak muncul bukan merajuk .. masa .. masa dan masa. Lebih2 lagi tahun ni beban kerja bertambah bila mandat baru terpaksa aku pikul. Huhu
Sibuk dan sibuk .. kalau aku merajuk agaknya cam si Shamzi tu. Merajuk tepi tangga dapur usang di kampung. 

rindu pula aku kat kampung bila tengok gambar ni.

Harap2 post seketul ini dapat mengubat rindu si Okje tu. Tak sangka akak awet muda ni rindu kita ... ahaks! :P


Tak ada nak loya2 itu okje. Loya nak muntah sebab pening duduk lama dalam jammed adalah. Tak tau dah kenapa semenjak dua menjak ni jammed kat KK semakin teruk. Huhu

Oklah .. tengok kalau tak bz, besok mesti ada entri baru.



Comments

  1. wah..cik nor yg xbz ni pon mls nak updates blog..idea tarak mari..hihi

    ReplyDelete
  2. hehehe ade jugak tertanye tapi skoedng fb je la ;)

    ReplyDelete
  3. Take your time, utamakan keje hakiki dulu. X sabar nak baca entry baru.

    ReplyDelete
  4. apa khabar mia?? aku pun lma ndak update.. hehe..
    busy memanjang...:)

    ReplyDelete
  5. samalah kita.. sedar2 sibuk ni.. dah setahun lebih.

    ReplyDelete
  6. Muncul juga akhirnya....terubat rindu mak hihi....
    Yelah....fahammmmm, semakin tinggi jawatan yg disandang bukan semakin mudah tanggungjawab yg harus dipikul.
    Semakin banyak kerja ek Mia...
    Org KK ramai yg naik pangkat Mia, tambah keta baru hihi...

    ReplyDelete
  7. Muncul juga akhirnya....terubat rindu mak hihi....
    Yelah....fahammmmm, semakin tinggi jawatan yg disandang bukan semakin mudah tanggungjawab yg harus dipikul.
    Semakin banyak kerja ek Mia...
    Org KK ramai yg naik pangkat Mia, tambah keta baru hihi...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a