Skip to main content

Merajuk ??

Assalamualaikum

Last post was a month ago ... ceh muncul2 terus berspeaking london. 
Ingatkan tercapailah azam rajin update blog tahun ni. Rupanya hangat2 ta** ayam jak. Huhu

Kesibukkan dari awal tahun terus menghalang aku nak post entri dan berblogwalking. 
Lamanya tak menumpang bergossip dan membuzy body dengan cerita rakan yang lain. 
Cam si Fiza Rahman tu, ntah masa bila pula dia preggy, tau2 jak dah bersalin. Dah 4 orang anak ko noks.  Ni yang terasa ada jeles di hati. 
Ye lah happy ja bila dah selamat bersalin dan ada baby. 

Lama tak muncul bukan merajuk .. masa .. masa dan masa. Lebih2 lagi tahun ni beban kerja bertambah bila mandat baru terpaksa aku pikul. Huhu
Sibuk dan sibuk .. kalau aku merajuk agaknya cam si Shamzi tu. Merajuk tepi tangga dapur usang di kampung. 

rindu pula aku kat kampung bila tengok gambar ni.

Harap2 post seketul ini dapat mengubat rindu si Okje tu. Tak sangka akak awet muda ni rindu kita ... ahaks! :P


Tak ada nak loya2 itu okje. Loya nak muntah sebab pening duduk lama dalam jammed adalah. Tak tau dah kenapa semenjak dua menjak ni jammed kat KK semakin teruk. Huhu

Oklah .. tengok kalau tak bz, besok mesti ada entri baru.



Comments

  1. wah..cik nor yg xbz ni pon mls nak updates blog..idea tarak mari..hihi

    ReplyDelete
  2. hehehe ade jugak tertanye tapi skoedng fb je la ;)

    ReplyDelete
  3. Take your time, utamakan keje hakiki dulu. X sabar nak baca entry baru.

    ReplyDelete
  4. apa khabar mia?? aku pun lma ndak update.. hehe..
    busy memanjang...:)

    ReplyDelete
  5. samalah kita.. sedar2 sibuk ni.. dah setahun lebih.

    ReplyDelete
  6. Muncul juga akhirnya....terubat rindu mak hihi....
    Yelah....fahammmmm, semakin tinggi jawatan yg disandang bukan semakin mudah tanggungjawab yg harus dipikul.
    Semakin banyak kerja ek Mia...
    Org KK ramai yg naik pangkat Mia, tambah keta baru hihi...

    ReplyDelete
  7. Muncul juga akhirnya....terubat rindu mak hihi....
    Yelah....fahammmmm, semakin tinggi jawatan yg disandang bukan semakin mudah tanggungjawab yg harus dipikul.
    Semakin banyak kerja ek Mia...
    Org KK ramai yg naik pangkat Mia, tambah keta baru hihi...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang