Skip to main content

Dah hujung tahun rupanya

♡Assalamualaikum♡

Okeh muncul2 dah hujung tahun rupanya. Bulan akhir tahun 2015. 
Azam tahun ni dah capai ke? -soalan klise gitu- aku ?? Jujur memang belum tercapai. Apa azam tu, biarlah rahsia ...

Bila dah semakin meningkat umur ni, blog pun agak sendu sedikit tapi belum lagi sampai ke tahap nak stop.
Bila ada kesempatan menulis, aku tulis. Kalau ada yang nak dikongsi, aku kongsikan di sini.

Minggu lalu aku ambik cuti 3 hari dari hari rabu tu. Cuti 5 hari tu aku manfaatkan sepenuhnya bersama hubby dan anak2. 
Maklumlah dorang kan sedang bercuti sekolah, aku pula dah apply awal2 cuti khas untuk bersama mereka.

Kitaorang tak pergi bercuti jauh pun .. sini2 juga bah kami jalan. 
Semalam di Beringgis Beach Resort, Papar dan semalam di Pulau Labuan. 
Nanti aku kongsikan di post seterusnya. 
5 hari tu memang padat aktiviti kami, penat tak usah cakap ... memang penat. Tapi kata orang penat yang sangat berbaloi. 

Minggu ni pula terpaksa berjauhan sekejap dengan anak2 dan hubby. 
Umi nak kerja ... ada course di kota metropolitan -KL- ikut hati malas nak pergi tapi dah namanya kerja. Huhu

Sebelum sambung kerja ni aku hadiahkan sekeping gambar yang menampakkan aku sangat tinggi hehe

♢Lokasi :Muzium Chimney, WP Labuan♢



Comments

  1. Bila yg jadi tukang ambil gambar seorang pakar memang cantiklah jadinya Mia
    Kakak pun cuti sekolah kali ini tak kemana pun.

    ReplyDelete
  2. Bila sebut ttg umur dan blog...pernah terfikir...tp sayang lah kalau tak nukilkan di sini...ia ibarat satu rasa hati yang di lontarkan disini bersama memori...mana tahu esok itu adalah ajal....maka selagi ada upaya...kita share yg baik2...

    ReplyDelete
  3. Emm...okje mmg tak pasang azam tiap tiap tahun Mia hihi....
    Mcm org tertinggi didunia je gayanya hihi... Apa yg bestnya kat Pulau Labuan tu Mia?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang