Skip to main content

Hari Lahir Damia ke-4 Tahun

Assalamualaikum

Ni minggu lalu punya cerita. Dah masuk bulan 11 baru berkesempatan nak post.
Bulan 10 ni kan bulan kelahiran hubby, aku dan Damia, selepas hubby sambut birthday 6hb yang lalu, 23hb tu pula genap 4 tahun umur anak bongsu ku Siti Damia.

Macam biasa, kita orang sambut simple2 saja. Beli kek dan bawa anak2 makan kat luar. Yang penting anak2 tahu yang Umi dan Babanya ni ingat tarikh2 penting anak2nya :D

Birthday girl katanya. Budak mesra kamera, apa post pun jadi jak. 


Damia dan birthday keknya. Tersenyum simpul gitu. Selamat hari lahir buah hati Umi. Moga sihat selalu, berjaya dunia dan akhirat .. jadi anak yang solehah .. amin


Kitaorang makan2 kat Hailam Kopitiam @ Imago Mall .. sebelah tempat kerja aku tu. Makanan dia ok lah, 7/10 gitu tapi yang aku suka kopi kat kopitiam ni. Pekat kaw lemak berkrim. Aku dah try sejuk dan panas .. memang perggghhh ...


Permata hati Umi ... walaupun kadang2 Umi naik baran juga oleh 3 beradik ni, termarah dan terdenda .. itu tandanya Umi sayang. 'Nyawa' Umi wajib Umi jaga sepenuh hati. 


Lepas makan kat kopitiam tu, kitaorang terus gerak kat rumah mak bapa hubby aka atuk dan nenek. Selepas maghrib, baca doa selamat ... kiranya nak minum2 sambil makan kek birthday Damia tu jak .. sekali mak mertua masuk dapur .. katanya nak masak sikit untuk makan2.
Tak lama lepas tu siap meehoon goreng, sambal telor, sup ayam, nasi putih untuk hidangan kata mak .. ada magik ke orang tua ni, masuk dapur kejap dah siap semua tu.
Aku tak tolong apa pun, melainkan tolong makan .. bertuah punya anak menantu hehe
bukan apa, mak mertua aku ni lebih suka kalau pak mertua aku yang tolong dia di dapur. Lagipun pak mertua aku ni terer masak gitu.

Damia dengan atuk dan nenek. Mak mertua aku tu sebenarnya rabun. Time gambar ni tak pakai cermin mata, lupa mana dia letak masa sibuk memasak kat dapur tadi. 


Hari tu 2 kali kitaorang makan-makan sambut birthday Damia. Balik rumah semua dah macam ular sawa. Syukur alhamdulillah, kenyang. Dah rezeki namanya kan .. rezeki jangan di tolak musuh jangan dicari :D

Comments

  1. Anak-anak kalau punya ayah atau ibu yg pandai bermain kamera secara tidak langsung anak-anak pun pandai posing Mia. Jadi Damia tu samalah:) Comel aje kan
    Happy belated birthday Damia!

    ReplyDelete
  2. Happy belated birthday Damia..
    Semoga menjadi anak yg solehah..
    Semakin comel damia ni :)

    ReplyDelete
  3. Happy belated birthday to Mia...
    Moga jadi anak solehah yang membahagiakan mama dan papa :)

    ReplyDelete
  4. duiii comell betul bah pic Damia yg 1st tu...geram mcm mo cubit...haha
    Alhamdulillah moga trs membesar jadi anak solehah Damia.. murah rezekinya smpi dua kali sambutan birthday.. nenek & atok syg sgt tu.... :)

    ReplyDelete
  5. Hepy Bezday Damia.....moga makbul doa Umi
    Weyh untungnya menantu sorang tu...tak payah tolong masak, tolong makan jer..... Gini, datang hari hari pun boleh hihi.....

    Alahai manjanya Damia ngan atuk nenek dia tu

    ReplyDelete
  6. happy belated besday damia sayangg..sweet 4th..semoga jadi ank yg solehah ya.. aamiin..

    kiranya meriah la kan bln 10. sambut besday 3 org sekali..hehehe..

    nenek lupa letak cerminmata...alhamdulillah masih boleh potong kek.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa