Skip to main content

Hari Lahir Damia ke-4 Tahun

Assalamualaikum

Ni minggu lalu punya cerita. Dah masuk bulan 11 baru berkesempatan nak post.
Bulan 10 ni kan bulan kelahiran hubby, aku dan Damia, selepas hubby sambut birthday 6hb yang lalu, 23hb tu pula genap 4 tahun umur anak bongsu ku Siti Damia.

Macam biasa, kita orang sambut simple2 saja. Beli kek dan bawa anak2 makan kat luar. Yang penting anak2 tahu yang Umi dan Babanya ni ingat tarikh2 penting anak2nya :D

Birthday girl katanya. Budak mesra kamera, apa post pun jadi jak. 


Damia dan birthday keknya. Tersenyum simpul gitu. Selamat hari lahir buah hati Umi. Moga sihat selalu, berjaya dunia dan akhirat .. jadi anak yang solehah .. amin


Kitaorang makan2 kat Hailam Kopitiam @ Imago Mall .. sebelah tempat kerja aku tu. Makanan dia ok lah, 7/10 gitu tapi yang aku suka kopi kat kopitiam ni. Pekat kaw lemak berkrim. Aku dah try sejuk dan panas .. memang perggghhh ...


Permata hati Umi ... walaupun kadang2 Umi naik baran juga oleh 3 beradik ni, termarah dan terdenda .. itu tandanya Umi sayang. 'Nyawa' Umi wajib Umi jaga sepenuh hati. 


Lepas makan kat kopitiam tu, kitaorang terus gerak kat rumah mak bapa hubby aka atuk dan nenek. Selepas maghrib, baca doa selamat ... kiranya nak minum2 sambil makan kek birthday Damia tu jak .. sekali mak mertua masuk dapur .. katanya nak masak sikit untuk makan2.
Tak lama lepas tu siap meehoon goreng, sambal telor, sup ayam, nasi putih untuk hidangan kata mak .. ada magik ke orang tua ni, masuk dapur kejap dah siap semua tu.
Aku tak tolong apa pun, melainkan tolong makan .. bertuah punya anak menantu hehe
bukan apa, mak mertua aku ni lebih suka kalau pak mertua aku yang tolong dia di dapur. Lagipun pak mertua aku ni terer masak gitu.

Damia dengan atuk dan nenek. Mak mertua aku tu sebenarnya rabun. Time gambar ni tak pakai cermin mata, lupa mana dia letak masa sibuk memasak kat dapur tadi. 


Hari tu 2 kali kitaorang makan-makan sambut birthday Damia. Balik rumah semua dah macam ular sawa. Syukur alhamdulillah, kenyang. Dah rezeki namanya kan .. rezeki jangan di tolak musuh jangan dicari :D

Comments

  1. Anak-anak kalau punya ayah atau ibu yg pandai bermain kamera secara tidak langsung anak-anak pun pandai posing Mia. Jadi Damia tu samalah:) Comel aje kan
    Happy belated birthday Damia!

    ReplyDelete
  2. Happy belated birthday Damia..
    Semoga menjadi anak yg solehah..
    Semakin comel damia ni :)

    ReplyDelete
  3. Happy belated birthday to Mia...
    Moga jadi anak solehah yang membahagiakan mama dan papa :)

    ReplyDelete
  4. duiii comell betul bah pic Damia yg 1st tu...geram mcm mo cubit...haha
    Alhamdulillah moga trs membesar jadi anak solehah Damia.. murah rezekinya smpi dua kali sambutan birthday.. nenek & atok syg sgt tu.... :)

    ReplyDelete
  5. Hepy Bezday Damia.....moga makbul doa Umi
    Weyh untungnya menantu sorang tu...tak payah tolong masak, tolong makan jer..... Gini, datang hari hari pun boleh hihi.....

    Alahai manjanya Damia ngan atuk nenek dia tu

    ReplyDelete
  6. happy belated besday damia sayangg..sweet 4th..semoga jadi ank yg solehah ya.. aamiin..

    kiranya meriah la kan bln 10. sambut besday 3 org sekali..hehehe..

    nenek lupa letak cerminmata...alhamdulillah masih boleh potong kek.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc