Skip to main content

Bulan Kelahiran

Assalamualaikum

Nda sedar masuk bulan oct sudah. Pejam celik pejam celik jak dah sampai hujung tahun. 
Syukur masih dicelikkan lagi ...

Aku sejak 2 menjak ni dah semakin sibuk. Blog pun terabai jak, tidak seperti dulu. Hari2 ko menghadap blog. 
Sekarang ni, nak update 2 3 post dalam seminggu pun tak sempat. Apalagi nak update hari-hari. Huhu
Tapi dalam tak update tu, ada juga rezeki masuk. Thanks Zalora! Lain hari kita collaborate lagi. 
Actually ada cerita tentang Zalora ni tapi nantilah ye, yang penting thanks for good service Zalora!

Masuk bulan ni, terasa diri semakin kertu. Bukan aku saja, hubby pun sama. Dah semakin menginjak ke usia sangat dewasa hehe
Bulan ni bulan kelahiran aku, hubby dan Damia. So sekali harung sambut birthday. Jimat tak nembazir kihkihkih.

Ok boss aku dah panggil tu so lain hari kita sambung cerita lagi .. bai!

Belanja gambar budak pompuan yang nak masuk 4 tahun ni. 

tak sedar dah semakin besar anak dara kenit ni. Ni hasil make up kawan2 hubby. Hehe



Comments

  1. Happy birthday semuanya:)
    Amboi adik lipstik merahnya haha..
    Cantik/comel Damia ni Mia..

    ReplyDelete
  2. Selamat hari lahir utk semua yg meraikan..
    Terserlah kecomelan besday girl tu dengan lipstik... kemain merah tu..
    Bertambah berseri dan comey jer :)

    ReplyDelete
  3. Salam jumaat..
    Selamat hari lahir semuanya...:)

    ReplyDelete
  4. happy birthdayyy !!!! tomey nya dia dengan lipstik tu

    ReplyDelete
  5. Atie pun baru nak start balik ni..mood berblog merudum lah Mia..makin menjadi malas nya...huhu...
    amboi si cantik manis ni... solek sakan no... comell bah...:)

    ReplyDelete
  6. bibir tu merah sangatla makngah ., ;p

    ReplyDelete
  7. Happy birthday!!

    Blog saya dah terabai sebulan lebih....hahaha...hari ini baru nak start aktif balik, harapnya! haha

    ReplyDelete
  8. Happy Bezday you alls.....moga you alls semuanya dlm rahmat Allah. Gitulah adanya....yg kecik semakin besar, yg muda semakin tua, yg tua semakin kerepot huhu......Redho ajelah weyh....

    Si Damia ni mcm muka hubby kot ek....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc