Pohon 'Keramat' - Mia - Memories of Mine

Latest

Friday, May 15, 2015

Pohon 'Keramat'

Assalamualaikum


Maaf bukan keramat yang syirik itu ... nahuzubillah.
Keramat aku katakan sebab pohon ini yang akan aku lalu setiap kali menuju rumah di kampungku ... Kota Marudu. 
Orang Kota Marudu sangat kenal dengan pohon ini. Pohon ini yang akan menunjukkan anda melalui jalan yang betul untuk ke Kota Marudu. 
Setiap kali lalu pohon ini .. hati secara tetiba menjadi gembira, sayu, rindu ... teruja nak balik kampung.
Sudah lama pohon ini .. semenjak aku berhijrah ke Kota Kinabalu pada tahun 1999 hingga sekarang masih setia tegak berdiri di situ ...
Tapi hakikatnya seperti makhluk bernyawa yang lain ... pohon ini akan tumbang juga suatu hari nanti ... 


Note : Mood cuti sebab Puan blog cuti hari ini. Ok bai!




7 comments:

  1. Salam jumaat mia..
    Subhanallah cantiknya pemandangan tu..

    ReplyDelete
  2. singgah pagi mia...suka tengok pemandangan ni..

    ReplyDelete
  3. jum'at berkah :) selamat bercuti mba :)

    ReplyDelete
  4. Cantiknya Mia......
    Kira mcm mercu tandalah pokok tu yek hihi.....Bila dah jumpa pokok tu maksudnya dah dekat ngan kampung halaman.......Tak gitu?

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!