Skip to main content

Minggu Pais Ubi Kayu

Assalamualaikum

Soalan wajib .... apa korang buat pagi sabtu ni ?? Pembuka bicara katanya. Aku minggu ni rasanya minggu yang sangat sibuk. Hari tu dah bagitahu kan, tempat kerja aku ni tengah ada audit mengaudit. Tu pasal tak muncul2 di 'dunia' blog gitu.... 

Tak update post ... effectnya, UV terus jatuh merundum. Tak ada orang nak singgah menjenguk. Maklumlah blog sekadar melukut di tepian gantang ni, mesti nak kena rajin up kan entri setiap hari. Nak menarik minat pengunjung datang. Lainlah blog2 yang memang dah pemes tu, update post sebulan sekali tapi hari-hari ramai pula UV nya....

Dah seminggu tak berapa nak update....perkara pertama yang di check adalah Nuffnang. Nak jugalah tengok berapa earning yang dapat daripada CPUV yang berderet itu. Membuahkan hasil ke tidak atau 'mandul' semata-mata (pinjam kata2 daripada blogger itu hehe).
Ada jugalah beberapa SEN! yang masuk. Oklah daripada tak ada langsung kan (mata ke atas).

Tapi aku tertarik dengan senarai keywords aku tu. Bukanlah yang pelik2 tapi cam berjanji pula korang semua pakat-pakat nak cari resepi Pais Ubi.... minggu ni minggu sarapan pais ubi kayu ke apa :P






Ramai pula yang menggoogle resepi ni kan. Tapi kuih pais ubi ni memang sedap pun. Tak rugi cuba resepi ni :D



Ok lah. Tu jak ceritanya. TaTa!!  Nak pelan-pelan merayap ke rumah korang. 





Lazada Malaysia

Comments

  1. hebat juga keyword ubi kayu ni akak. Tahniah yea.

    ReplyDelete
  2. Tahnia mia...byk juga entry mia di first page google.

    ReplyDelete
  3. Sama je mcm blog Okje tu Mia....hihi.... maleh dah kekadang nak update tambah lagi bila tak de mood huhu... Tp kira oklah tu...ada gak org mencari

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang