Skip to main content

Minggu Pais Ubi Kayu

Assalamualaikum

Soalan wajib .... apa korang buat pagi sabtu ni ?? Pembuka bicara katanya. Aku minggu ni rasanya minggu yang sangat sibuk. Hari tu dah bagitahu kan, tempat kerja aku ni tengah ada audit mengaudit. Tu pasal tak muncul2 di 'dunia' blog gitu.... 

Tak update post ... effectnya, UV terus jatuh merundum. Tak ada orang nak singgah menjenguk. Maklumlah blog sekadar melukut di tepian gantang ni, mesti nak kena rajin up kan entri setiap hari. Nak menarik minat pengunjung datang. Lainlah blog2 yang memang dah pemes tu, update post sebulan sekali tapi hari-hari ramai pula UV nya....

Dah seminggu tak berapa nak update....perkara pertama yang di check adalah Nuffnang. Nak jugalah tengok berapa earning yang dapat daripada CPUV yang berderet itu. Membuahkan hasil ke tidak atau 'mandul' semata-mata (pinjam kata2 daripada blogger itu hehe).
Ada jugalah beberapa SEN! yang masuk. Oklah daripada tak ada langsung kan (mata ke atas).

Tapi aku tertarik dengan senarai keywords aku tu. Bukanlah yang pelik2 tapi cam berjanji pula korang semua pakat-pakat nak cari resepi Pais Ubi.... minggu ni minggu sarapan pais ubi kayu ke apa :P






Ramai pula yang menggoogle resepi ni kan. Tapi kuih pais ubi ni memang sedap pun. Tak rugi cuba resepi ni :D



Ok lah. Tu jak ceritanya. TaTa!!  Nak pelan-pelan merayap ke rumah korang. 





Lazada Malaysia

Comments

  1. hebat juga keyword ubi kayu ni akak. Tahniah yea.

    ReplyDelete
  2. Tahnia mia...byk juga entry mia di first page google.

    ReplyDelete
  3. Sama je mcm blog Okje tu Mia....hihi.... maleh dah kekadang nak update tambah lagi bila tak de mood huhu... Tp kira oklah tu...ada gak org mencari

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a