Skip to main content

Mahukan perubahan

Assalamualaikum

Salam sabtu ye semua. Jangan terkejut dengan keadaan blog yang tak terurus ni. Dalam sebulan 2 ni mungkin keadaan blog akan bersepah sedikit. 

Aku dah lama guna template yang dah tersedia dalam blogspot tu. Nak reka template blog sendiri tak berbakatlah pulak. IT bukan bidang aku..huhu

Sekarang sedang survey mereka yang menyediakan perkhidmatan design blog ni....nak cari yang betul-betul menepati citarasa aku...

Aku nak template yang simple, tak terlalu banyak widget dan mudah orang untuk membacanya. Pembaca selesa, tak sakit mata dengan font yang berbelit dan warna yang over.

Korang boleh suggestkan mereka yang menawarkan perkhidmatan design blog ni, 
Aku dah tengok hasil kerja beberapa orang blogger ni.....tapi tu lah kan, dah namanya pengguna dan kita bayar perkhidmatannya, mestilah nak cari yang betul-betul kita puas hati dengan hasil kerjanya. (^_^)

So from now, korang bertabahlah dengan keadaan 'rumah' aku yang agak berselerak ni ye :P


Image from : www.unicity.com


Comments

  1. tak sabar nak tengok pembaharuan blog mia nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak adalah berubah sangat Aida......sekadar tukar biasa2 jak supaya ada semangat sikit update blog tiap hari...hehe

      Delete
  2. Salam perkenalan dan follow mia
    semoga success selalu

    ReplyDelete
  3. salam siang mba mia izin menyimak :)

    ReplyDelete
  4. tak apa memahami, buat masa sekarang farah memang dah biasa dengan jia dan juga deno... sebenarnya, bubblynotes.com pun in progress mia...dari bulan 3 hari tu sebenarnya...cuma tengah tunggu masa yang sesuai untuk revamp... hik hik hik...

    ReplyDelete
  5. selamat buat ubahsuai blog...:)
    Blog saya juga yang guna template tu jugak..hahahaha
    Nak tukar2, saya buta IT...kang terus lenyap blog saya sebab salah setting! hahaha

    ReplyDelete
  6. try tanya blogger KathyRbain

    by the way, saya tukar url blog... ni link baru.jemput singgah ye kakblognisalpunya.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. ada jugak bah perubahan, berselerak pun boleh heheehe.

    ReplyDelete
  8. Bukan baru tukar kulit ke Mia?....
    2x5 jer okje ngan awak Mia tak reti nak membeger blog ni...
    Nak bg suggestion pun tk kenal dan tak biasa sapa yg reti....

    ReplyDelete
  9. wah bagus semangat berblog gini mia..taksabar au nak tgk wajah barublog nie...*-*

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a