Skip to main content

Mahukan perubahan

Assalamualaikum

Salam sabtu ye semua. Jangan terkejut dengan keadaan blog yang tak terurus ni. Dalam sebulan 2 ni mungkin keadaan blog akan bersepah sedikit. 

Aku dah lama guna template yang dah tersedia dalam blogspot tu. Nak reka template blog sendiri tak berbakatlah pulak. IT bukan bidang aku..huhu

Sekarang sedang survey mereka yang menyediakan perkhidmatan design blog ni....nak cari yang betul-betul menepati citarasa aku...

Aku nak template yang simple, tak terlalu banyak widget dan mudah orang untuk membacanya. Pembaca selesa, tak sakit mata dengan font yang berbelit dan warna yang over.

Korang boleh suggestkan mereka yang menawarkan perkhidmatan design blog ni, 
Aku dah tengok hasil kerja beberapa orang blogger ni.....tapi tu lah kan, dah namanya pengguna dan kita bayar perkhidmatannya, mestilah nak cari yang betul-betul kita puas hati dengan hasil kerjanya. (^_^)

So from now, korang bertabahlah dengan keadaan 'rumah' aku yang agak berselerak ni ye :P


Image from : www.unicity.com


Comments

  1. tak sabar nak tengok pembaharuan blog mia nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak adalah berubah sangat Aida......sekadar tukar biasa2 jak supaya ada semangat sikit update blog tiap hari...hehe

      Delete
  2. Salam perkenalan dan follow mia
    semoga success selalu

    ReplyDelete
  3. salam siang mba mia izin menyimak :)

    ReplyDelete
  4. tak apa memahami, buat masa sekarang farah memang dah biasa dengan jia dan juga deno... sebenarnya, bubblynotes.com pun in progress mia...dari bulan 3 hari tu sebenarnya...cuma tengah tunggu masa yang sesuai untuk revamp... hik hik hik...

    ReplyDelete
  5. selamat buat ubahsuai blog...:)
    Blog saya juga yang guna template tu jugak..hahahaha
    Nak tukar2, saya buta IT...kang terus lenyap blog saya sebab salah setting! hahaha

    ReplyDelete
  6. try tanya blogger KathyRbain

    by the way, saya tukar url blog... ni link baru.jemput singgah ye kakblognisalpunya.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. ada jugak bah perubahan, berselerak pun boleh heheehe.

    ReplyDelete
  8. Bukan baru tukar kulit ke Mia?....
    2x5 jer okje ngan awak Mia tak reti nak membeger blog ni...
    Nak bg suggestion pun tk kenal dan tak biasa sapa yg reti....

    ReplyDelete
  9. wah bagus semangat berblog gini mia..taksabar au nak tgk wajah barublog nie...*-*

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang