Skip to main content

Hati-hati bila minum kopi

Assalamualaikum

Sumber : Facebook KKM

Ternampak keratan akhbar yang dikongsikan di Facebook oleh rakan2.
Siapa yang tak suka kopi ... nak2 lagi kalau diminum di waktu pagi atau santai di hari petang. Nak yang panas, sejuk... kopi O atau kopi susu. Semuanya sedap. 

Tapi hati2 bila meminumnya. Bukan kopi yang merbahaya tetapi kandungan sampingan dalam serbuk kopi tersebut.. Lambakkan jenama kopi yang ada di pasaran hari ini. Kita sebagai pengguna haruslah bijak memilih. Jangan semata-mata tertarik dengan khasiat kononnya boleh menambah tenaga, awet muda tetapi lain jadinya. 

So para pengguna sekalian, tepuk dada tanya selera!




Comments

  1. huhu..bahayanya..
    lya mmg x minum kopi..
    bau pon xleh

    ReplyDelete
  2. boleh awet muda ker minum kopi? huhuhu tu la makan minum apa sekali pun, kena selalu beware.

    ReplyDelete
  3. saya kalau kopi dalam paket2 kecik ni memang tak berani minum..gula pun tinggi..minum je la kopi cap motokar tu..tak payah risau2..heheh

    ReplyDelete
  4. Saya ni peminat tegar kopi... pas tgk ni cam takut sgt nk amek kopi... huhhu..,
    ops... salam kenal

    ReplyDelete
  5. Risaunya. Huh....sy ni suka mnm.coffea n nes..


    Visit www.rinaprettyhealthy.com

    ReplyDelete
  6. Kopi cap apa tu Mia.......ngeri jugak weyh kalau cenggitu. Terus takut nak minum kopi. Agaknya yg ada tambahan tongkat ali ke apa tu kot

    ReplyDelete
  7. untung aja saya engga suka minum kopi :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc