Skip to main content

Hati-hati bila minum kopi

Assalamualaikum

Sumber : Facebook KKM

Ternampak keratan akhbar yang dikongsikan di Facebook oleh rakan2.
Siapa yang tak suka kopi ... nak2 lagi kalau diminum di waktu pagi atau santai di hari petang. Nak yang panas, sejuk... kopi O atau kopi susu. Semuanya sedap. 

Tapi hati2 bila meminumnya. Bukan kopi yang merbahaya tetapi kandungan sampingan dalam serbuk kopi tersebut.. Lambakkan jenama kopi yang ada di pasaran hari ini. Kita sebagai pengguna haruslah bijak memilih. Jangan semata-mata tertarik dengan khasiat kononnya boleh menambah tenaga, awet muda tetapi lain jadinya. 

So para pengguna sekalian, tepuk dada tanya selera!




Comments

  1. huhu..bahayanya..
    lya mmg x minum kopi..
    bau pon xleh

    ReplyDelete
  2. boleh awet muda ker minum kopi? huhuhu tu la makan minum apa sekali pun, kena selalu beware.

    ReplyDelete
  3. saya kalau kopi dalam paket2 kecik ni memang tak berani minum..gula pun tinggi..minum je la kopi cap motokar tu..tak payah risau2..heheh

    ReplyDelete
  4. Saya ni peminat tegar kopi... pas tgk ni cam takut sgt nk amek kopi... huhhu..,
    ops... salam kenal

    ReplyDelete
  5. Risaunya. Huh....sy ni suka mnm.coffea n nes..


    Visit www.rinaprettyhealthy.com

    ReplyDelete
  6. Kopi cap apa tu Mia.......ngeri jugak weyh kalau cenggitu. Terus takut nak minum kopi. Agaknya yg ada tambahan tongkat ali ke apa tu kot

    ReplyDelete
  7. untung aja saya engga suka minum kopi :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa