Skip to main content

Wordless Wednesday # 60

Assalamualaikum
 
Sumber : Facebook


Jaga tutur kata......tak kira lelaki ke atau perempuan tapi perempuan rasanya kena extra lebih jaga percakapan nak nak lagi di bulan yang mulia ni.
 
 
 
 
Note : Malu pada diri sendiri bila tengok video tu...., pemakaian dan perwatakan tidak seiring dengan tutur kata....huhu
 
 
 

Comments

  1. itu la bah mia..turus sa cek status sya di fb sama ada melampau or ndak..mmm masi buli diterima akal pikiran jga lah..heee

    ReplyDelete
  2. Mungkin dia tengah marah tu akak kan. Kereta cantik. Lain kali kena beringat-ingat bab kata-kata ini kan.

    ReplyDelete
  3. Yes betul.. kena banyak2 beristighfar bila jadi mcm tue... jangan dibiarkan amarah menguasai diri.. semoga dia insaf la lepas nie..

    ReplyDelete
  4. Setuju dengan Mia.. jagalah adab & tutur kata kerana ia melambangkan keperibadian kita... muhasabah diri... :)

    ReplyDelete
  5. Kamera ada di mana mana..
    Berhait hati kalau taknak masuk dalam Youtube..
    keh keh keh

    ReplyDelete
  6. walaupun syaitan takde, nafsu amarah memang dah sebati dalam diri manusia.banyakkan istighfar..

    ReplyDelete
  7. Aduh sungguh memalukan Mia.. memang kena jaga adap dan tutur kata..

    ReplyDelete
  8. hilang sudah budi bahasa, kesopanan dan adab seorang wanita..

    ReplyDelete
  9. AKu baru jer tgk video tu tadi. Isshhhh...dasyat betul lah. Buat malu kaum jer.

    ReplyDelete
  10. glamer kiki tu semlm. aida dihujani citer dia aje kat fb and whatsapp.
    apa pun, jaga adab. jaga mulut...
    sib baik tak kena tumbuk dgn uncle tu hi hi hi :-)

    ReplyDelete
  11. apabila bertuankan kemarahan...marah pon jangan la smpai lupa diri yang dia ditengah awam..

    ReplyDelete
  12. Manusia tak sempurna Mia...
    Keta dia cantik tu Mia oiii Pegeot Putihkan..... mana lah tak mengamuk sakan.....
    Doakan ajalah yg terbaik...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc