Skip to main content

Menanti berita baik

Assalamualaikum
 
Sangat sangat sangat sibuk kebelakangan ni.
Nak update blog pun dah tak sempat. Kat opis, kerja berlambak. Non stop gitu.
Lepas siap satu, datang lagi satu.
 
Apa boleh buat kan dah namanya kerja. Tak kerja mana nak dapat gaji. Macam mana nak bantu hubby tanggung anak-anak. Teringin juga nak rasa jadi suri rumah sepenuh masa, tapi dengan
keadaan sekarang ni, dengan kos yang semakin meningkat....kesianlah pula hubby sorang2 mencari nafkah.
 
Blog sekarang ni dah tenggelam timbul....traffic pun dah makin menurun. Memang tak sempat nak berblogwalking. Di rumah lagi lah, dengan line yang sangat slow mengalahkan siput babss. Menyampah betul. Loading blogspot pun dah makan 1 jam, tak ke tensen tu...huhu
 
Aku sekarang ni tengah menunggu berita gembira....berita gembira apa ?? ada lah berkaitan sikit dengan kerjaya. Harap-haraplah berita gembira itu dapat diketahui dalam masa terdekat ini..... :) Nanti aku share lah kalau dah dapat ye....:D
 
 
Ok lah...malas dah nak bebel lagi.....kepada yang bercuti, selamat bercuti dan Salam Nuzul Al-Quran
 

Comments

  1. Alhamdulillah...moga berita gembira tu jadi nyata nanti ..insyaallah

    ReplyDelete
  2. lama xmenyinggh ..xsabar la nak tahu good news tu!

    ReplyDelete
  3. Harap-harap berita baik dpt sebelum Raya tambah ceria masa nak beraya ye Mia.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum.. sheila pun teringin nak jadi surirumah sepenuh masa.. hehehe singgah menabung lazada sini~~~

    ReplyDelete
  5. apakah berita gembira itu?..SB tertunggu2 la ni..

    ReplyDelete
  6. Apa jua berita baik tentang kerjaya tu, saya doakan yg terbaik ya..Moga ada beritanya sempena keberkatan Ramadan ini

    ReplyDelete
  7. apa berita gembira tu..all the best ye kak
    klik promoted content for you

    ReplyDelete
  8. Naik pnagkat lettew kan. Tahniah ☺

    ReplyDelete
  9. OKje pun sama Mia tak sempat nak bw dengan jayanya....maklumlah letih! hehe
    Simpanlah berita gembira awak tu ..... tak pelah tak mo share punnnnn...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an