Skip to main content

Wordless Wednesday # 57

Assalamualaikum
 
Cuaca panas sekarang ni, memang sedap makan benda yang manis-manis dan sejuk-sejuk gitu. So memandangkan hari tu hubby ada beli mangga wani masak, tak tahu nak buat apa selain makan gitu jak, teruslah dapat idea nak buat puding.
 
Puding segera jak aku beli, malas nak buat puding sendiri...beli puding Nona perisa mangga tu, masak dan taburkan isi mangga tu kat atasnya...sejukkan dan siap untuk dimakan.....tak sampai 10 minit abis kami kerjakan....hehe
 
 
Sengaja aku potong besar-besar isi mangga tu sebab nak taste lebih...hehe Ni bukan mangga mempelam tu, mangga wani kitaorang panggil di Sabah.....baunya lebih kuat dari mangga biasa yang lain...harum menggoda dari jauh lagi.....rasanya tak boleh juga bawa masuk hotel juga sebab lebih kurang dengan durian.....bau kuat menusuk. Rasa dia manis, pahit2 sedikit tapi sedap dan rasa citrus sedikit (macam korang minum air bergas tu).
 
 

Comments

  1. Sedapnya ni .. Tsliur awal pagi .... hehe

    ReplyDelete
  2. mangga wangi yg berbau tak wangilah ni..
    kalau tunjuk rupa mungkin tahu.. nama lain kot kat sini

    ReplyDelete
  3. Ya Allah sedapnya bahhhh..... Terus teringin nak buat jugak.....

    ReplyDelete
  4. Allah... sedapnyer dgn mangga fresh gitu... wallaaaaaa

    ReplyDelete
  5. Oooohh..kat sabah pun musim panas ye? takpe, korang dekat aja..boleh sejukkan badan kat Kundasang :P

    ReplyDelete
  6. nampak pun sedap... kalau rasa apatah lagi kan... ;)

    ReplyDelete
  7. sedapnya kalau dapat makan time cuaca panas gini...

    ReplyDelete
  8. Puding nona memang sedap, Dah lama tak buat.

    ReplyDelete
  9. Buah kuini kot kalau kat Semenanjung panggil MK...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an