Skip to main content

Cuti Sekolah Dah Tamat !

Assalamualaikum

Hari ni dah masuk 15 Jun, bererti dah dua minggu kita di bulan Jun ni,
dan juga ada kurang 2 minggu lagi kita nak masuk ke bulan yang mulia iaitu bulan Ramadhan.....
Tak lupa juga hari ni bermaksud juga masa untuk berpoya-poya para budak sekolah dah tamat termasuk cikgu-cikgunya sekali ye... :)
Jangan malas nak bangun awal pula esok ye !!

Shumi, Shamzi, Damia dan hubby jangan nak malas2 esok ye.
Mentang-mentanglah dah 2 minggu sukahati bangun jam berapa. Ingat nak jalan-jalan, ingat nak main-main je....esok kena bangun awal. Rutin harian dah kembali seperti biasa.
Samalah dengan aku, kembali ke rutin biasa....sebab kalau sebelum ni aku lenggang kangkung je pegi kerja,
tak payah nak menghantar anak2 ke sekolah, jam 7 pagi baru keluar rumah....esok kena extra awal.
Siapkan anak-anak. Pastu kena hantar dorang pergi sekolah....so keluar rumah harus sebelum jam
7.00 pagi...kalau tak, nangesslah terperangkap dalam jammed.

Anak-anak semua !!!! buku-buku, alat tulis, beg semua dah lengkap ke ??
Cikgu-cikgu semua !!!! kena sedia semua termasuk mental dan fizikal sebab esok mesti hari yang mencabar sebab nak ngajar anak2 yang baru 'bangun' dari cuti sekolah :)


Ok budak dua orang ni, jangan nak tersengih2 sana, esok nak sekolah dah. Cukup rehat 2 minggu tu tau !!!




Comments

  1. Sama la ngan Dania kat umah ni....geram betul tgok nya..ni semalam beli lagi bag sekolah..bag lama tu dah putus la apa la...sabar jer la...

    ReplyDelete
  2. hehehe..sekolah sdh besok..habis tempoh sdh mo main2.. comel bah gambar dorang dua ni..

    ReplyDelete
  3. Sememangnya cikgu belum puas cuti lagi...waaaaa ....budak2 mesti tak sabar2 nak gi sekolah kan....

    ReplyDelete
  4. Selamat kembali ke sekolah buat mereka...

    ReplyDelete
  5. Bila dah start skolah. Jalan pon start sesak.

    ReplyDelete
  6. Bukan anak je yg berat nak ke sekolah tapi omak eh pun sama hehe....terpaksalah bangun pagi dari biasa...terpaksalah salin baju nak menghantar anak sekolah...takkan nak pakai baju kelawar pulak hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc