Skip to main content

Lok Kawi Wildlife Park

Assalamualaikum
 
 
Cerita sudah bangas orang Sabah bilang.....ni kisah dua minggu yang lalu, bawa anak-anak beranimal planet katanya, baru aku terhegeh2 post hari ni....hehe Bukan apa ni kes malas edit2 gambar segala.....kalau tempek jak bulat-bulat camtu macam tak cantik plak kan.....macamlah cantik lepas diedit kihkihkih

 
 

Lok Kawi Wildlife Park......aku dah tak ingat yang ni kali ke berapa kami ke sini. Tapi last sekali pegi, Damia rasanya masih kecik lagi...mungkin dalam umur setahun lebih gitu...masih duduk dalam stroller lagi. Binatang masih sama juga, tak ada penambahan dan ada yang kosong kandangnya....samada binatang tu bersembunyi atau binatang halimunan ataupun aku yang buta tak nampak...huhu Damialah yang eksaited sebab kali ni dia dah faham dan kenal binatang-binatang tu semua. Kan selalu tengok dalam discovery channel jak.
 
 
 
Aksi anak-anak sedang beranimal planet disamping babanya. Umi memang selalu tiada dalam gambar sebab tukang katik kamera...huhu Gambar tak berapa terang sebab guna kamera hp jak, hubby malas nak angkut kameranya besar gedabak tu....berat katanya Tapi lepas sampai zoo nyesal pulak tak bawa katanya sebab cuaca elok dan sesuai ambik gambar masa tu...huhu 
Tengok rupa-rupa adik beradik tu semuanya ikut rupa babanya....Shumi jaklah yang mirip muka aku sedikit.....Gen hubby kuat, apa nak buat, yang dominan katanya...hehe
 
 
Siapa yang nak pegi ke tempat ni, korang google jak lah map...aku tak pandai menerangkan jalannya...memang sesat korang kalau aku yang bagi tahu...hehe Yang aku tahu tempat ni kat area Jalan Lok Kawi ikut jalan Penampang. Tiket masuk, dewasa RM10 seorang, kanak-kanak ada yang RM5 dan RM3, ikut umur katanya....tapi yang ni harga warganegara Malaysialah. Orang luar memang mahal sikitlah.
 
 
Ok tu jak ceritanya....TaTa !
 
 
Note : Bangas - Basi
 
 
 


Comments

  1. teringin gak nak bwk luth g zoo. tp biar dia besr sikit dulu..
    tp sekarang pun dia dah pandai tgok binatang.. kalau balik kg..menjerit2 tgok kucing, ayam, kambing.. excited sgt2..
    nanti setahun boleh kot pergi zoo. dah retikan?

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum mia...wah seronoknya dapat pi sini...:)

    ReplyDelete
  3. Org Sabah rupanyer baaaa��
    Kids Mmg suka tgk animals khen

    ReplyDelete
  4. dah lama tak g zoo.. tak tahu nak tengok ape dahh.. haha

    ReplyDelete
  5. SERONOK KAN LAMA X PERGI ZOO

    ReplyDelete
  6. pemgisian yang sangat bermanfaat...dapat meluangkan kasa dengan famly memang best...

    ReplyDelete
  7. Sebenarnya zoo merupakan salah satu tempat terbaik utk bawa anak-anak jenjalan.
    Live tengok depan mata mesti mereka suka Mia..

    ReplyDelete
  8. budak2 memang suka pegi tempat2 macam ni kan..sya pun berapa kali sudah masuk lok kawi wildlife tu dengan anak2 buah..hihi..

    ReplyDelete
  9. Yelah...dah lama rasanya tak bwk anak anak pergi zoo..mesti seronok

    ReplyDelete
  10. Oooo Bangas tu basi rupanya..bolehlah ckp mcmtu kat staff sabah kt ofis nanti..hihi

    oops..lupa..salam kenal..jemputlah ke rumah

    ReplyDelete
  11. Bila la dpt bwk ank ank gi zoo

    ReplyDelete
  12. Untunglah baba dapat bolot gene hehe....Nasib ada yg ngikut gene mama walaupun sorang....
    Ni mcm zoo lah yeh Mia...okje lama dah tak pergi tempat gini

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a