Lok Kawi Wildlife Park - Mia - Memories of Mine

Latest

Thursday, May 15, 2014

Lok Kawi Wildlife Park

Assalamualaikum
 
 
Cerita sudah bangas orang Sabah bilang.....ni kisah dua minggu yang lalu, bawa anak-anak beranimal planet katanya, baru aku terhegeh2 post hari ni....hehe Bukan apa ni kes malas edit2 gambar segala.....kalau tempek jak bulat-bulat camtu macam tak cantik plak kan.....macamlah cantik lepas diedit kihkihkih

 
 

Lok Kawi Wildlife Park......aku dah tak ingat yang ni kali ke berapa kami ke sini. Tapi last sekali pegi, Damia rasanya masih kecik lagi...mungkin dalam umur setahun lebih gitu...masih duduk dalam stroller lagi. Binatang masih sama juga, tak ada penambahan dan ada yang kosong kandangnya....samada binatang tu bersembunyi atau binatang halimunan ataupun aku yang buta tak nampak...huhu Damialah yang eksaited sebab kali ni dia dah faham dan kenal binatang-binatang tu semua. Kan selalu tengok dalam discovery channel jak.
 
 
 
Aksi anak-anak sedang beranimal planet disamping babanya. Umi memang selalu tiada dalam gambar sebab tukang katik kamera...huhu Gambar tak berapa terang sebab guna kamera hp jak, hubby malas nak angkut kameranya besar gedabak tu....berat katanya Tapi lepas sampai zoo nyesal pulak tak bawa katanya sebab cuaca elok dan sesuai ambik gambar masa tu...huhu 
Tengok rupa-rupa adik beradik tu semuanya ikut rupa babanya....Shumi jaklah yang mirip muka aku sedikit.....Gen hubby kuat, apa nak buat, yang dominan katanya...hehe
 
 
Siapa yang nak pegi ke tempat ni, korang google jak lah map...aku tak pandai menerangkan jalannya...memang sesat korang kalau aku yang bagi tahu...hehe Yang aku tahu tempat ni kat area Jalan Lok Kawi ikut jalan Penampang. Tiket masuk, dewasa RM10 seorang, kanak-kanak ada yang RM5 dan RM3, ikut umur katanya....tapi yang ni harga warganegara Malaysialah. Orang luar memang mahal sikitlah.
 
 
Ok tu jak ceritanya....TaTa !
 
 
Note : Bangas - Basi
 
 
 


12 comments:

  1. teringin gak nak bwk luth g zoo. tp biar dia besr sikit dulu..
    tp sekarang pun dia dah pandai tgok binatang.. kalau balik kg..menjerit2 tgok kucing, ayam, kambing.. excited sgt2..
    nanti setahun boleh kot pergi zoo. dah retikan?

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum mia...wah seronoknya dapat pi sini...:)

    ReplyDelete
  3. Org Sabah rupanyer baaaa��
    Kids Mmg suka tgk animals khen

    ReplyDelete
  4. dah lama tak g zoo.. tak tahu nak tengok ape dahh.. haha

    ReplyDelete
  5. pemgisian yang sangat bermanfaat...dapat meluangkan kasa dengan famly memang best...

    ReplyDelete
  6. Sebenarnya zoo merupakan salah satu tempat terbaik utk bawa anak-anak jenjalan.
    Live tengok depan mata mesti mereka suka Mia..

    ReplyDelete
  7. budak2 memang suka pegi tempat2 macam ni kan..sya pun berapa kali sudah masuk lok kawi wildlife tu dengan anak2 buah..hihi..

    ReplyDelete
  8. Yelah...dah lama rasanya tak bwk anak anak pergi zoo..mesti seronok

    ReplyDelete
  9. Oooo Bangas tu basi rupanya..bolehlah ckp mcmtu kat staff sabah kt ofis nanti..hihi

    oops..lupa..salam kenal..jemputlah ke rumah

    ReplyDelete
  10. Bila la dpt bwk ank ank gi zoo

    ReplyDelete
  11. Untunglah baba dapat bolot gene hehe....Nasib ada yg ngikut gene mama walaupun sorang....
    Ni mcm zoo lah yeh Mia...okje lama dah tak pergi tempat gini

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!