Skip to main content

Seringgit 3, 80 sen sebiji

 Assalamualaikum
 
Hari Jumaat ke hari ni ??? (pura-pura blur padahal sioklah sebab esok cuti) Napa cam sekejap jak aku kerja lepas tu cuti balik (mengada-gada betul Puan punya blog ni, mentang2 dah cuti 2 hari lalu, kerja 3 hari jak) ... :P
 
 
 
Akibat ngantuk punya pasal, entri pendek jak lah hari ini. Korang layanlah gambar kuih muih ni. Ni feveret aku tiap pagi...sedap sebab adik gerai kuih tu goreng segar2 dan jual. Masih panas2 dan gebu. Nampak cam besar kan...padahal kecik jak sebenarnya. Kuih bom tu, 2 kali gigit dah abis. Kalau mulut lebar sikit sekali telan jak...hehe
 
Harga seringgit 3, sebiji 80 sen. Teringat zaman dulu-dulu, kuih 20 sen sebiji, besar saiz pinggan, puas hati makan.
 
 
Note : Selamat Hari Guru !!! nanti post tentang ni akan menyusul (kalau aku tak malas lah :P)
 
 
 

Comments

  1. Assalam..salam ziarah..kuih2 skrg mmg makin mahal..saiz plak makin mengecut..huhuhu

    ReplyDelete
  2. makin hari makin naik arga.. fuhh.. teringat mak dlu2, kmi jual kuih.. mak buat kuih pau besar2.. inti tebal.. mak jual 30sen jaa satuu.. =')

    ReplyDelete
  3. aku pun cam teringin nak makan kuih2 tradisional jugak..tp mana nak beli nie....huhuhu

    ReplyDelete
  4. Lebih kurang tempat kakaklah Mia. Seringgit tiga. Tapi kalau satu tempat kakak biaa 40 sen..

    ReplyDelete
  5. kuih bom....adusssss...sedap nya tuuuu

    ReplyDelete
  6. Peliknya...seringgit 3 tapi kalau seketul 80 sen? Ye ke? Mcm tak logik jer

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc