Skip to main content

Pray for Sabah

Assalamualaikum


Pagi yang agak kelam kabut sedikit hari ni.....semalam terpaksa ambil half day cuti sebab taska telepon Damia demam suhunya terlampau tinggi.....bergegas  ke taska, ambil Damia bawa pegi klinik.......ini kes terjangkit selsema dari abangnya si Shumi.....pagi ni masih demam tapi tidak berapa tinggi seperti semalam....hantar Damia pegi ke taska, bekalkan dia ubat, cool fever, siap bagi pesanan panjang kat cikgunya.....check suhunya selalu, jangan lupa minumkan dia ubat...kalau panas tul telepon saya atau babanya....



Tentang kes Sultan Sulu tu masih lagi dengar kabar2 angin yang merisaukan.....bukan saya malahan satu Sabah ni tak tenang tidur malam memikirkan penceroboh2 kurang ajar tu.....ada saja kabar angin mengatakan tentera sulu suda sampai di sinilah, suda sampai di sanalah, sedang bergerak ke barat, sedang bergerak ke timur.......betul2 bikin tekanan.....apa yang sekarang kami harapkan adalah doa daripada semua untuk kembalikan keamanan kepada Sabah........






Comments

  1. Harap adik bertambah baik hari ini.

    Hal tentera Sulu itu yg hairanya kata 100 org saja dah ada yg mati dan patah balik tapi masih berani betul mereka ini kan..Nekad betul nampaknya mereka.

    Moga cepatlah selesai.

    ReplyDelete
  2. Semoga semuanya berada dalam keadaan yang selamat...

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah Mia,kami doakan selalu.Kami kat sini pun tak tenang memikirkan insiden ni.Semoga cepat selesai

    ReplyDelete
  4. semoga negara kita sentiasa aman damai dan harmoni...pray for Sabah

    ReplyDelete
  5. Semoga kembali seperti sedia kala.....
    Dan semoga Damia pun cepat sembuh...

    ReplyDelete
  6. moga smuanya selamat..aamiin..

    ReplyDelete
  7. Semoga damia cpt sembuh ya.. Dan semoga org2 di sabah sentiasa dilindungi Allah.. Amin

    ReplyDelete
  8. get well soon ye damia..khabar angin yg tiada kesahihannya pun menyusahkan org ramai jgk kan..moga semuanya kembali pulih secepat mungkin...

    ReplyDelete
  9. X SABAR TGGU KRISIS NI SELESAI..

    ReplyDelete
  10. erks...semoga Damia cepat sembuh ya...aunty doakan...

    bab2 sabah tu kan... hu hu hu..macam2 version kita dengar, apa pun semoga segalanya cepat berakhir...cam Farah comment semalam...

    ReplyDelete
  11. Sama-sama kita terus berdoa Mia.. mmg macam2 sdh di dengar..semua bikin takut dan risau... malam2 tidur ndak lena.. isk! mudah2an semuanya cepat berakhir..ndak sanggup sdh hidup begini...

    Moga Damia cepat sembuah ya...amin!

    ReplyDelete
  12. sama2 kita doakan keselamatan seluruh rakyat Malaysia terutamanya mereka yg sedang berjuang di sana..

    semoga damia cepat sembuh..

    ReplyDelete
  13. jom sama2 doakan kesejahteraan mereka semua..dan semoga perwira2 kita yang sedang berjuang memperolehi kemenangan

    ReplyDelete
  14. Sama-samalah kita berdoa.

    Smoga damia cpt sembuh.

    ReplyDelete
  15. Hope ur kids get well soon dear, weather teruk jugak skang kan, merata orang demam.
    Our non stop du'a for u guys. Take care tau.

    ReplyDelete
  16. Moga Damia cepat sembuh hendakNYA..
    Juga moga keadaan di Lahad Datu kembali pulih..

    ReplyDelete
  17. Hush...damia pulak demam....biasalah kalau dah namanya budak...mesti berjangkit...moga cepat sembuh...
    Sabah sentiasa dlm doa kami ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc