Skip to main content

Dinner @ Grand Port View Seafood Restaurant

Assalamualaikum

Hari khamis baru-baru ni, aku dan rakan opis yang lain buat satu farewell dinner untuk former CEO kami yang datang ke KK untuk lawatan sambil bekerja beliau yang last sebelum dia bersara. 

Disebabkan Mr.CEO ni suka makan seafood kat KK ni, kitaorang pilihlah salah satu feveret seafood restaurant di sini. (^_^)


Grand Port View Seafood Restaurant...... sapa-sapa yang datang melawat kat KK ni, lokasi restaurant ni betul-betul berhadapan dengan Suria Sabah, sebaris dengan Farmasi Kementerian Kesihatan yang berhadapan dengan Jeselton Point.......rasa-rasa korang faham ke dengan arah yang aku terangkan ni...hehe



Sementara menunggu jemputan yang lain, kitaorang dihidangkan dengan kudapan ni. Jeruk betik dan juga kacang goreng masin. Tak lah juga boring menunggu kan.



Dah puas menunggu dengan penuh kesabaran, akhirnya masa untuk menyantap. Menu yang aku paling suka ikan siakap goreng dengan sambal tu....sangat sedap. Licin dikerjakan. Kalau korang singgah kat restaurant ni, jangan lupa order menu ni, berbaloi sangat. Prawn Salad tu pun tak kurang hebatnya.....lembut jak isi udangnya. Pendek kata kenyang dan puas hati. 


Ok berbalik kepada cerita Mr.CEO tu, orangnya memang sangat humble. Baik dengan semua staffnya dan tidak sombong. Orang cha ya nun alif, tapi tidak pernah memilih kasih. Faham-faham je lah bangsa dorang selalunya mesti akan tolong naikkan sedara mara dorang dulu kemudian barulah yang lain. Aku masuk kerja kat company ni tahun 2005 dan masa tu dia baru dilantik menjadi CEO. Ertinya dekat 10 tahun jugalah dia berkhidmat dan sekarang tiba masanya untuk rehat2 bersama keluarga. Thank you Mr.CEO!



Comments

  1. singgah pagi..

    bestnya dinner makan seafood..menu pun semua sedap2..kalau aku, paling suka makan butter prawn tu..uina, nda tengok bah kalau makan..huhu..

    ReplyDelete
  2. tgk lauk2nya pun nampak sedap. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Kejam tau. Pepagi dah tayang makanan.

    ReplyDelete
  4. kalau p KK, mmg x sah kalau x pekena seafood he3...

    untung dpt bos yg baik wpon kaum berbeza...

    ReplyDelete
  5. seafood kk?? mmg terbahek laaaa

    ReplyDelete
  6. sedapnya mia menu2 tuh...mesti mahal kan kalau nak pegi ngan ongkos kita sendiri..:)

    ReplyDelete
  7. Semua menu pilihan sama menjadi pilihan utama keluarga kakak bila ke seafood restoran.
    Kakak suka brokoli tu Mia:)

    ReplyDelete
  8. Mia tengok lauk tu memalam cukup mengecurkan air liur okje tau....sapa nak tanggung ni....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc