Skip to main content

Close up picture

Assalamualaikum

Aku memang suka ambik close up picture......compare dengan en Hubby yang lebih suka ambil gambar scenery dan human interest. Aku suka tengok bila gambar tu jelas dan terang. Fokus gitu. Tapi tu lah....nak fokuskan sesuatu objek tu sangatlah sukar terutama bila ianya benda yang bergerak. Sebab tu aku suka snap gambar makanan ..... hehe alhamdulillah aku masih waras :p

Korang layan je lah gambar2 yang tak berapa fokus dan terang ni sebab snap guna camera hp je yang 8mp tu ..... tapi dah suka kan, hentam je lah :D


Photo: Bolehkah ni dimasak ampap??  #jalanjalan #family #happymoment #umsaquarium









Tengok betapa susahnya nak ambik si Nemo ni.....tak duduk diam2, banyak kali snap, ni je lah yang terbaik aku rasa....tu pun masih terfokus kat batu karang tu...huhu




Note : Lokasi di UMS Aquarium & Marine Museum




Comments

  1. cantik mia wpun ngan kamera hp jer...aku pun suka micro photography nie..:)

    ReplyDelete
  2. cantiknye..guna kamera ape ni? singgah blogwalking from http://whiteroses2013.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. kalau kena gayanya kamera hp pun boleh menghasilkan gambar yg cantik..

    ReplyDelete
  4. cantik2 woooo...terang tang tang jugak pic2 tu..

    ReplyDelete
  5. Cantik semuanya. hebat Allah S.W.T ciptakan semua ini.

    ReplyDelete
  6. Laki bini ada darah photographer yek Mia....patut dulu ambik course ni jer hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc