Skip to main content

UMS Menggamit Memori

Assalamualaikum

Hari sabtu tu sebelum kitaorang se family pergi ke UMS Aquarium & Marine Museum tu (ceritanya menyusul kemudian), aku sempatlah juga snap2 gambar bangunan UMS yang telah lama kutinggalkan ni. Dah lama tau....tak sedar dah 11 tahun. Menandakan aku dah pun masuk era remaja purba bak kata OKje . :D

Dah banyak bezanya UMS ni ye.....pokok-pokoknya dah membesar dengan sihat walafiat. Bangunan yang dulu belum siap semasa zaman aku dulu tu dah berdiri dengan sempurna.....tapi kaler cat dah agak pudar di mamah waktu.....cehhhh ayat hehe








DKP atau Dewan Kuliah Pusat......dewan utama berkuliah. Teringat waktu berkuliah dahulu. Aku suka duduk di tengah2 dewan..tidak terlalu jauh dan tidak terlalu dekat dengan lecturer gitu....hehe Hubby waktu tu suka duduk depan-depan sikit. Maklumlah spek mata kaca tebal, mana nak nampaknya kalau duduk belakang.....hehe 



Sekolah Pengajian Ekonomi......dah bertukar namanya ye. Jurusan yang aku ambik masa belajar di UMS dahulu. So tempatnya adalah di sini. Dulu dikenali sebagai Sekolah Perniagaan dan Ekonomi. Aku ambik Hotel Management tapi kerja kat Insurance Company. Hubby ambik Marketing Course tapi jadi Cikgu Sekolah Pendidikan Khas. Jangan tanya kenapa ye ???? hehehe



Ni lah bangunan sekolah yang aku wajib kunjungi dulu. Yalah semua kuliah dan tutorial di adakan di tempat ni. Yang bestnya sekolah ni betul2 menghadap laut. So kalau stress belajar kitaorang lepak jak kat belakang sekolah tengok laut yang luas itu...hehe




Note : sambil-sambil menggamit memori dengan hubby, aku motivasikan juga Shumi dan Shamzi..belajar rajin-rajin supaya boleh sambung belajar di sini cam Umi dan Baba...(^_~)




Comments

  1. Assalammualaikum kak..mesti terknang2 knangan dedulu kn..hehe..

    ReplyDelete
  2. good moning
    singgah pagi isnin

    ReplyDelete
  3. CN skali jer pegi UMS masa g honeymoon ke sabah tu, mmg cantik view tepi lautnya ;)

    ReplyDelete
  4. tiba2 rindu ma UPM! huhuhuhuh

    ReplyDelete
  5. cantik juga pemandangn tempat ni..untung sapa dapat belajar kat sini..:)

    ReplyDelete
  6. Bila dah jadi remaja purba ni Mia....bila bawak anak anak melawat U tempat kita belajar dulu nasihat mak bapak mesti sama jer nasihatnya Mia hehe....psst kat mana tempat dating dulu? Tepi laut ke? Hehe

    ReplyDelete
  7. wah tempat study kak ni...aku pun tiap2 hari lalu ums..mesti cakap..abg kakak belajar rajin2 nnt smabung beljar di sini

    ReplyDelete
  8. Bila terkenang masalalu msti rse mcm nk back to the past aje kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa