Bercanda di kolam renang - Mia - Memories of Mine

Latest

Wednesday, May 21, 2014

Bercanda di kolam renang

Assalamualaikum

Hujung minggu baru ni kami tak kemana-mana. Hanya duduk2 di rumah. Tapi anak-anak sejak dua tiga hari request nak mandi kolam. Minggu lalu dorang beria-ria nak pegi tapi keadaan cuaca tidak mengizinkan. Dan sabtu pagi tu, cuaca pun elok terang jak, aku dan hubby tunaikanlah permintaan dorang Shumi.....sefamily pegi mandi kolam. 

Bukan main eksaited dorang Shumi, Shamzi dan Damia. Padahal bukannya jauh pun, kat area apartment tu juga. Apartment yang kami tinggal sekarang ni ada swimming poolnya sendiri. Tapi kami jarang gunakannya. Renew kad penghuni setiap tahun tapi tak guna kemudahan yang disediakan. hehe


Payah benar nak suruh Damia tengok kamera, terpaksa babanya yang tolong pegangkan kepalanya supaya tak goyang...hehe Shamzi dah buat hal sendiri kat belakang tu. 



Sedia untuk terjun ala pandelela .... :D



Mereka yang disayangi. Abis snap2 giliran Umi pula terjun gaya bebas sambil berenang kuak lentang..hehe


Bila dah lama tak turun berenang, terasa sangat penatnya. Aku sebenarnya tak lah terror sangat berenang ni, setakat terapung dan berenang ala ala katak tu boleh lah. Shumi siap tanya lagi, napa pula Umi boleh terapung sedangkan Umi lebih besar daripada Shumi.....



Note : Nasib baik masa kami pegi tu belum ada orang yang datang berenang, kalau tak malu juga aku nak buat aksi terapung2 tu, dah macam dugong berenang lah pulak...hehehe



9 comments:

  1. bestnya umah ada pool..dapat kat anak2 zee kompem ajak mandi ari2..
    rugi la kalo tak guna..

    kira pandai la tu berenang..zee langsung tak pandai..
    dulu pernah terjun sungai pastu lemas..ahahah

    ReplyDelete
  2. amboii..bestnya tgk anak-anak mandi kolam... hehe

    ReplyDelete
  3. best yer mandi pool
    pua shati kan tgk familyhappy yeyyy

    ReplyDelete
  4. kalau yg ini bukan anak2 mak bapak pun tumpang seronok sama hehehe

    ReplyDelete
  5. Suka tgk apartment ko noks. Cantik. Bestnya ada swimming pool.

    ReplyDelete
  6. sekali sekla memang best kan kak miya...lagi best kalau anak branak jak yg mandi..xda org ganggu..hihi

    ReplyDelete
  7. hehehe..dugong pn dugong la Mia..yg penting enjoy^^.. tp best owh tmpt kmu ni Mia ada swimming pool..Kalo tmpt tggl sy ada mcm ni hr2 lah ank mau p berenang hihihi

    ReplyDelete
  8. Bestnye tengok dorang mandi. Saya takot air, tapi anak saya ni nak biasakan dengan renang dan nak ajar berenang cepat2..Hehe


    P/S: Ingin berikan hadiah terbaik untuk si manja anda?

    ReplyDelete
  9. Baru nk tanya mamanya bila nak mendugong hehe....rupanya lepas snap gambo hehe...Tulah tu nampak mcm tak de orang jer Mia..

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!