Skip to main content

Bercanda di kolam renang

Assalamualaikum

Hujung minggu baru ni kami tak kemana-mana. Hanya duduk2 di rumah. Tapi anak-anak sejak dua tiga hari request nak mandi kolam. Minggu lalu dorang beria-ria nak pegi tapi keadaan cuaca tidak mengizinkan. Dan sabtu pagi tu, cuaca pun elok terang jak, aku dan hubby tunaikanlah permintaan dorang Shumi.....sefamily pegi mandi kolam. 

Bukan main eksaited dorang Shumi, Shamzi dan Damia. Padahal bukannya jauh pun, kat area apartment tu juga. Apartment yang kami tinggal sekarang ni ada swimming poolnya sendiri. Tapi kami jarang gunakannya. Renew kad penghuni setiap tahun tapi tak guna kemudahan yang disediakan. hehe


Payah benar nak suruh Damia tengok kamera, terpaksa babanya yang tolong pegangkan kepalanya supaya tak goyang...hehe Shamzi dah buat hal sendiri kat belakang tu. 



Sedia untuk terjun ala pandelela .... :D



Mereka yang disayangi. Abis snap2 giliran Umi pula terjun gaya bebas sambil berenang kuak lentang..hehe


Bila dah lama tak turun berenang, terasa sangat penatnya. Aku sebenarnya tak lah terror sangat berenang ni, setakat terapung dan berenang ala ala katak tu boleh lah. Shumi siap tanya lagi, napa pula Umi boleh terapung sedangkan Umi lebih besar daripada Shumi.....



Note : Nasib baik masa kami pegi tu belum ada orang yang datang berenang, kalau tak malu juga aku nak buat aksi terapung2 tu, dah macam dugong berenang lah pulak...hehehe



Comments

  1. bestnya umah ada pool..dapat kat anak2 zee kompem ajak mandi ari2..
    rugi la kalo tak guna..

    kira pandai la tu berenang..zee langsung tak pandai..
    dulu pernah terjun sungai pastu lemas..ahahah

    ReplyDelete
  2. amboii..bestnya tgk anak-anak mandi kolam... hehe

    ReplyDelete
  3. best yer mandi pool
    pua shati kan tgk familyhappy yeyyy

    ReplyDelete
  4. kalau yg ini bukan anak2 mak bapak pun tumpang seronok sama hehehe

    ReplyDelete
  5. Suka tgk apartment ko noks. Cantik. Bestnya ada swimming pool.

    ReplyDelete
  6. sekali sekla memang best kan kak miya...lagi best kalau anak branak jak yg mandi..xda org ganggu..hihi

    ReplyDelete
  7. hehehe..dugong pn dugong la Mia..yg penting enjoy^^.. tp best owh tmpt kmu ni Mia ada swimming pool..Kalo tmpt tggl sy ada mcm ni hr2 lah ank mau p berenang hihihi

    ReplyDelete
  8. Bestnye tengok dorang mandi. Saya takot air, tapi anak saya ni nak biasakan dengan renang dan nak ajar berenang cepat2..Hehe


    P/S: Ingin berikan hadiah terbaik untuk si manja anda?

    ReplyDelete
  9. Baru nk tanya mamanya bila nak mendugong hehe....rupanya lepas snap gambo hehe...Tulah tu nampak mcm tak de orang jer Mia..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc